6 januari 2014
 

Garmin Essential

Garmin introduceert 2014 Essential Serie

Autozine
6 januari 2014 | Garmin kondigt nieuwe navigatiesystemen aan. De 2014 Essential Serie bevat nĂ¼vi toestellen met 5- en 6-inch displays. Daarnaast kondigt Garmin ook de Head-Up Display Plus aan (HUD+). Dit is een combinatie van Garmin's bestaande head-up display met een nieuwe, gratis smartphone app.
AutoCoach
Info

2014 Essential Serie is de eerste nüvi modellen met een 6-inch display. De nieuwe navigatoren beschikken over functionaliteiten en hebben een opgefriste gebruikersinterface dat voor kort alleen beschikbaar was op de Advanced Serie.

Nieuw op de Essential Serie is lifetime1 verkeersinformatie  met gesproken verkeersaanwijzingen op een aantal modellen dat helpt om files en opstoppingen onderweg te vermijden. De functie verderop toont een continue stroom van interessante punten (POIs) naast de kaart.

De Essential Serie 2014 wordt geleverd met Garmin RealVoice, een  spraaktechnologie voor afslag-voor-afslag aanwijzingen. De nieuwe nüvi toestellen waarschuwen bestuurders wanneer ze in een gebied rijden waar een school staat en het veiligheidscamera alarm helpt om veilig en volgens de juiste snelheid te rijden. De rijbaanassistent met knooppuntbeeld helpt om vol zelfvertrouwen te navigeren op knooppunten.

HUD+ combineert Garmins draagbare head-up display met een nieuwe gratis app: de Garmin HUD app. HUD+ projecteert aanwijzingen op een transparante film op de voorruit of op het meegeleverde reflectieonderdeel. Het ontvangt navigatie informatie via een Bluetooth-connected smartphone via de gratis Garmin HUD navigatie app (met kaarten van heel Europa). Door uitgebreide weginformatie in één oogopslag te leveren, direct in het zicht van de bestuurder, kan HUD+ de veiligheid verhogen en afleiding van de bestuurder verminderen. HUD+ heeft een verkoopadviesprijs van € 179.

KwikFit
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021