6 maart 2004
 

Galleria Style & Auto

Galleria Style & Auto opent deuren in Joure

Autozine
6 maart 2004 | Per 1 mei 2004 gaan de deuren van Galleria Style & Auto officieel open. Na 10 jaar Deventer, zijn de activiteiten van het voormalige automuseum ondergebracht in de karakteristieke oude fabriek van Douwe Egberts, aan de jachthaven van Joure.
Info

Galleria Style & Auto richt zich op de vormgeving van auto's: zeldzame automobielen met bijzondere carrosserieen, veelal eenmalige creaties worden opgespoord en historisch gedocumenteerd. Daarna worden ze in de Galleria tentoongesteld of ter verkoop aangeboden. Galleria Style & Auto hanteert strenge selectiecriteria en een hoge kwaliteitsnorm tijdens haar zoektocht. Dit resulteert in een bijzondere collectie automobielen. Zo staan er in Joure creaties van beroemde carrossiers zoals Henri Chapron, Touring, Brewster, Barker, Pinin Farina, Letourneur & Marchand. De collectie concentreert zich met name op de periode 1900-1965.

Merken als Talbot Lago, Delahaye, Alfa Romeo, Rolls Royce, Hispano Suiza en Jaguar zijn met grote regelmaat vertegenwoordigd. Zo staat er uit de vroegste periode een Delaunay Belleville HB6 Landaulette Rothschild van 1911. Het is een van de allermooiste overgebleven exemplaren van de Franse Rolls Royce, zoals verzamelaars dit merk betitelen. Uit de dertiger jaren is een Rolls Royce Phantom III te zien met een opvallende Sedanca de Ville carrosserie van Brewster. En al net zo bijzonder is de naoorlogse Talbot Lago van Chapron.

De ware liefhebber van bijzondere auto's kan bij Galleria Style & Auto zijn hart ophalen in de bibliotheek. Hier is de persoonlijke collectie van Jan Bruijn ondergebracht. Een verzameling boeken, documenten en tijdschriften, waarin praktisch alle historische en technische details terug te vinden zijn. Zijn collectie bevat ook talrijke automobilia, zoals affiches, ontwerptekeningen, catalogi, maar ook lampen en andere zeldzame accessoires. Op de eerste etage van het pand bevindt zich de galerie van Joure. Ruim 300m2 expositieruimte, waar een collectie beelden en schilderijen te zien zijn. De samenstelling van de collectie wisselt met grote regelmaat.

Galleria Style & Auto en de galerie van Joure zijn voor publiek op vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 11.00 tot 17.30 uur. Overige dagen op afspraak. Groepsbezoek, eventueel met rondleiding en catering, is mogelijk tegen vergoeding.

Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021