30 november 2001
 

Seelogic

Fleetlogic presenteert een achteruitrijdhulp onder de naam Seelogic

Autozine
30 november 2001 | Fleetlogic uit Giessenburg brengt onder de naam Seelogic een gebruikervriendelijk detectiesysteem op de markt. Het systeem waarschuwt de bestuurder voor obstakels in de dode hoek van het voertuig, onmiddellijk nadat het in de achteruit wordt gezet.
AutoCoach
Info

Seelogic is op de markt gebracht als gevolg van een toenemende vraag naar hulpmiddelen voor schadepreventie. Vorig jaar vonden in Nederland bijna 20.000 kleine en minder kleine ongelukken plaats als gevolg van achteruitrijden. In 500 gevallen was naast materiele schade ook sprake van lichamelijk letsel. In een enkel geval zelfs met dodelijke afloop.

Ook in de klantenkring van Fleetlogic komt regelmatig de vraag naar voren of het mogelijk is bestuurders tijdig te waarschuwen voor obstakels tijdens het achteruitrijden. Het betrof dan vaak de grijs kenteken voertuigen van aannemers-, installatie- en servicebedrijven, maar ook leasemaatschappijen en verzekeraars bleken opzoek naar hulpmiddelen voor schadepreventie.

Seelogic reageert direct nadat het voertuig door de bestuurder in de achteruit wordt gezet. Nog vanuit stilstand maakt het systeem door audio en visuele signalen duidelijk of er wel veilig achteruit kan worden gereden. Tijdens het rijden controleert Seelogic 9 keer per seconde en detecteert het ieder obstakel binnen een straal van 2.20 meter. Seelogic is geschikt voor alle soorten voertuigen, inclusief alle personenwagens, bestelwagens, vrachtauto's, trailers, caravans en campers. Seelogic bestaat uit slechts één sensor en werkt onder elke weersomstandigheid. Installatie kan snel en makkelijk worden gerealiseerd zonder schade aan het voertuig aan te brengen.

Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021