22 november 2016
 

Finnik

Finnik biedt bescherming tegen miskoop

Autozine
22 november 2016 | Finnik breidt uit met een Premium Autorapport. Hiermee kunnen consumenten het verleden van hun (toekomstige) auto digitaal nagaan, en zo een miskoop voorkomen. Het rapport bevat de volledige historie van een auto en kan ontmaskeren of deze ooit vermist is geweest, mogelijk een ernstige schade (Wachten Op Keuring ofwel WOK-status) of bijzondere APK reparatiepunten heeft gehad. Met het Premium Autorapport ontsluit Finnik vele databronnen op één rapport om de volledige bekende autohistorie te tonen. Het rapport is nu beschikbaar via de Finnik Kenteken-app.
Info

Aangezien de aanschaf van een auto een hoge uitgave is voor consumenten, willen mensen zekerheid krijgen over het verleden van een aan te kopen auto. "Een auto die een WOK-status heeft gehad, kan veel minder waard zijn, net als een auto met veel APK reparatiepunten of tientallen eigenaren. Als deze informatie bij de koper onbekend is, wordt al snel honderden tot duizenden euro's teveel betaald. Met het premium Autorapport in de hand kan de koper de juiste vragen stellen en de auto kopen voor de prijs die hij waard is", zegt Thomas Edens, directeur van Finnik.

Met het Premium Autorapport krijgen consumenten informatie over de historie van elke Nederlandse auto met kenteken. Maar ook autoverkopers kunnen er hun voordeel mee doen. Zij bewijzen met het Premium Autorapport dat de auto daadwerkelijk beschikt over alle geclaimde opties en accessoires, of een auto bijvoorbeeld echt een ESP (Elektronisch Stabilisatie Programma) heeft, maar ook de afmetingen van de auto, alarminstallatie-informatie, een uitgebreide eigenaar-historie, de APK-historie met reparatiepunten en het autostatusoverzicht wordt getoond. Hierin staat of de auto een WOK-status heeft gehad of geëxporteerd of gesloopt is geweest en gedurende welke periode.

Zelfs het controleren of een voertuig ooit vermist/gestolen is geweest, wordt ook aangeboden. "De combinatie van al deze gegevens bij elkaar is uniek in Nederland. Hiermee voorkomt de consument dat hij een kat in de zak koopt en bij verkoop kan hij aantonen dat het een goede auto is", aldus Thomas Edens.

De prijs van het Premium Autorapport bedraagt € 2,99 per opgevraagd rapport. Na aankoop blijft het rapport altijd up-to-date.

KwikFit
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021