21 maart 2016
 

Finnik

Finnik app integreert tellerstand check

Autozine
21 maart 2016 | De apps Kenteken Opzoeken en iKenteken kunnen vanaf nu ook worden gebruikt om een kilometerstand te controleren.
Info

De uitkomst van de tellerstandcontrole kan de volgende waarden geven: logisch, onlogisch of geen oordeel. Lopen de tellerstanden op, dan wordt gesproken van een logische tellerstand. Wordt de oplopende reeks onderbroken door een tellerstand die lager is dan de voorgaande, dan krijgt de tellerstand de classificatie onlogisch. Een logische reeks geeft aan dat er zo goed als geen kans is dat de kilometerteller handmatig is gemanipuleerd. Dit geeft de consument meer vertrouwen bij het kopen of verkopen van een auto.

Per apparaat kun je maximaal 10 tellerstand controles per dag opvragen. Per IP adres is het maximum op 50 tellerstand controles gesteld.

Tellerfraude komt nog steeds voor in Nederland. Om dit terug te dringen worden de tellerstanden sinds 1991 geregistreerd. Vanaf 2014 wordt dit door de RDW gedaan. Zij registreren de kilometerstand bij elke reparatie en transactie vanaf € 150,-. Bij aankoop van geimporteerde voertuigen kunnen de tellerstanden niet op deze manier gecontroleerd worden. In geen enkel ander land, behalve Belgie, worden tellerstanden geregistreerd.

Finnik is het online platform dat consumenten zekerder maakt over auto's met het meest uitgebreide Autorapport van Nederland. Bovendien biedt Finnik veel autonieuws en informatie over het zoeken, kopen, rijden en verkopen van een auto. In de zomer van 2016 gaan de kentekenapps iKenteken en Kenteken Opzoeken samen in één Finnik app. Met 33 miljoen autorapporten per jaar is Finnik de Autoriteit op het gebied van auto informatie. Finnik is onderdeel van VWE, dat voorziet in voertuiginformatie en –documentatie.

Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021