8 november 2005
 

Handboek File Spelletjes

Boek met filespelletjes moet leed doen vergeten

Autozine
8 november 2005 | Een boek met spelletjes voor in de file moet het leed doen vergeten. Het Handboek is geschreven door Wouter Labruyere en Marc de Vries, thans zelfstandig ondernemers, maar voorheen werkzaam als adviseurs bij PricewaterhouseCoopers. Zij besteedden daar een groot deel van hun tijd aan het bedenken en testen van diverse kantoorspelletjes. Het Handboek Kantoorspelletjes is hiervan het resultaat. Op weg naar kantoor stonden zij iedere werkdag steevast een stief uurtje of drie in de file: 's ochtends op weg naar kantoor, overdag samen op weg naar de klant en 's avonds weer op weg naar huis.
Info

Dit voorjaar, duizenden filekilometers later, zagen zij opeens het licht: "we moeten af van het idee dat de file niet leuk is en dat we onze tijd verdoen in de auto. Kortom, de oplossing van het fileprobleem is niet gelegen in meer asfalt, maar in het veranderen van onze mindset. Zodra we in staat zullen zijn de file te zien als een mooi moment om tot rust te komen, leuke dingen te doen, of zelfs om te vormen tot een bruisende bron van (leed)vermaak, dan is het fileprobleem in wezen opgelost", aldus de auteurs.

Dit Handboek, met illustraties van Maarten Klep, biedt deze oplossing en reikt een keur van spelletjes en grappen aan, zoals 'Kar-a-oke' en 'Flits'm erin', Liftersucken en Carfitness, waarmee de bestuurder moet vergeten dat hij/zij in de file staat. Volgens de makers hebben eerste pilots in Chicago en Singapore hebben aangetoond dat sommige proefpersonen zelfs weigerden de file te verlaten.

IkWilVanMijnAutoAf
5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia
8 december 2021
Citroën Berlingo bestaat 25 jaarCitroën Berlingo bestaat 25 jaar
7 december 2021
Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021