5 februari 2019
 

Fastned

Fastned opent snellader bij Van der Valk Duitsland

Autozine
5 februari 2019 | Fastned, dat bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations, opent een snellaadstation bij Van der Valk Hotel Gladbeck, direct aan de A2. Dit is het eerste station van Fastned bij een Van der Valk hotel en onderdeel van een samenwerking om meer stations in Duitsland te realiseren. Het snellaadstation van Fastned bij Van der Valk in Gladbeck heeft een 50 kW en een 175 kW snellader. Hiermee kan tot 50 keer sneller dan thuis geladen worden met 100% duurzame elektriciteit.
AutoCoach
Info

De hotels van Van der Valk zijn gelegen in de buurt van belangrijke verbindingswegen en daarmee een aangename en logische plaats voor elektrische rijders om bij te laden. Fastned heeft de ambitie om een Europees netwerk van 1000 snellaadstations te bouwen, waarvan enkele honderden in Duitsland. Momenteel heeft Fastned een netwerk van 87 snellaadstations, waarvan 9 stations in Duitsland. Tevens zijn er meerdere Fastned stations in aanbouw, onder andere bij enkele andere Van der Valk hotels. Hiermee wil Fastned elektrische rijders de vrijheid geven om door heel Europa te kunnen rijden.

Michiel Langezaal, CEO van Fastned: "We merken dat er steeds meer vraag is naar snelladen onderweg. Er komen steeds meer betaalbare elektrische auto's met een grotere batterij en meer reikwijdte. Hierdoor wordt het mogelijk om langere afstanden af te leggen en groeit de behoefte aan snelle laadinfrastructuur die deze grote batterijen snel kan opladen. We zijn dan ook erg blij dat we samen met Van der Valk een waardevolle service bieden aan alle elektrische rijders."

Vincent Van der Valk, Directeur Van der valk Deutschland GmbH: "We zijn erg blij met dit eerste snellaadstation van Fastned. Zowel Van der Valk als Fastned richt zich op mensen die onderweg zijn. Met deze laaddiensten van hoge kwaliteit bij onze hotels bieden wij een belangrijke service aan onze klanten."

Bij Fastned kunnen alle elektrische auto's supersnel opladen met 100% hernieuwbare stroom. Het dak van het station bestaat uit zonnepanelen. Laden en betalen gaat via de Fastned app, door een laadpas voor de lader te houden of volledig automatisch door middel van Autocharge. EV-rijders kunnen met vrijwel iedere laadpas, bank account en/of creditcard snelladen bij Fastned.

Wittebrug
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021