17 juni 2008
 

Electric Cars Europe

Electric Cars Europe introduceert elektrisch aangedreven voertuigen

Autozine
17 juni 2008 | Electric Cars Europe is een nieuw opgerichte Nederlandse producent en importeur van elektrische auto's. Een drastische vermindering van de CO2-uitstoot door het leveren van 100% elektrisch aangedreven voertuigen; dat is de missie van Electric Cars Europe (ECE). ECE zal zowel zelf elektrische auto's produceren als elektrische auto's uit Amerika in de Benelux op de markt brengen.
AutoCoach
Info

Om de milieuproblematiek de juiste oplossingen te bieden, heeft Electric Cars Europe (ECE) een samenwerkingsverband gesloten met Innosys Engineering (een ontwikkelingsbureau voor elektrische aandrijving), energieleverancier Essent en de uitsluitend duurzaam investerende investeringsmaatschappij Momentum Invest. Door deze samenwerking kan ECE per direct de serieproductie van volledig elektrisch aangedreven voertuigen starten. Deze voertuigen zullen door ECE in de productie-faciliteiten te Lochem worden gebouwd. Vanaf 1 juli beschikt ECE over een productie-ruimte met een oppervlakte van 3.500 m2 en een groot aantal werkplekken. Per week zal er per werkplek één auto opgeleverd worden, waarbij de verbrandingsmotor van auto's wordt vervangen door een geavanceerde elektromotor.

Het resultaat is een volledig elektrisch aangedreven voertuig, waarbij geen gebruik wordt gemaakt van een hybridemotor. "Dit is geen 'schone schijn' of 'window-dressing', maar een concrete oplossing voor de toenemende milieuproblemen", licht Willem van der Kooi, mededirecteur van ECE, toe. 'Electric Cars Europe wil niet de zoveelste producent zijn van een hybridemodel, waarbij nog steeds schadelijke stoffen worden uitgestoten. Met de toepassing van uitsluitend elektromotoren wordt elke vorm van CO2-uitstoot volledig geëlimineerd. Een zeer belangrijke bijkomstigheid is dat de elektromotoren gelijkwaardige prestaties leveren ten opzichte van de verbrandingsmotoren die ze vervangen. Milieubewust rijden gaat dus niet ten koste van prestaties en rijeigenschappen. Integendeel zelfs.'

Dat juli 2008 een realistische doelstelling is voor het starten van de serieproductie, wordt bekrachtigd door de ingrijpende ontwikkelingen in de afgelopen periode. Inmiddels zijn meerdere succesvolle prototypes ontwikkeld, zoals de Daihatsu Cuore-ece, de Lotus Elise-ece en de VW Golf-ece. Op aanvraag kunnen ook modellen van andere merken door ECE worden omgebouwd. Dit is zowel op personenauto's als bedrijfswagens van toepassing.

Om dezelfde mobiliteit te kunnen garanderen als de huidige auto's heeft ECE in Essent de geschikte partner gevonden. Het opladen van de elektrische auto kan niet alleen direct thuis vanuit het normale stopcontact gebeuren, maar tevens bij een groot aantal 'snellaadpunten' verspreid over het hele land. Deze laadpunten zullen worden geplaatst bij onder andere benzinestations, parkeerplaatsen, hotel-ketens, winkels en treinstations. Deze snelladers zijn in staat om de auto binnen 10 minuten volledig op te laden.

Dat ECE elektrisch aangedreven voertuigen als de zeer nabije toekomst beschouwt, wordt bekrachtigd door een samenwerking met het Amerikaanse concern Detroit Electric. Dit betreft een uniek en wederzijds samenwerkingsverband waarbij ECE de modellen van Detroit Electric importeert naar de Benelux en Detroit Electric de modellen van ECE importeert naar de Amerikaanse markt. ECE zal op korte termijn een importorganisatie en een distributienetwerk opzetten in de Benelux voor de levering van alle Detroit Electric-modellen. De voertuigen van Detroit Electric zijn 100% elektrisch aangedreven modellen in diverse prijsklassen.

KwikFit
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021