10 mei 2004
 

Nuna-2

Eerste zonneauto met kenteken

Autozine
10 mei 2004 | De RDW heeft de snelste zonneauto ter wereld, de Nuna-2, gekeurd voor (tijdelijke) toelating tot de weg. Daarmee is de komst van de eerste zonneauto op de Nederlandse weg een feit. Dinsdag 11 mei om kwart over tien wordt de Nuna-2 door Wubbo Ockels op het Binnenhof in Den Haag officieel aan de pers gepresenteerd. Hierbij overhandigt Hans van der Bruggen (adjunct-directeur RDW) de kentekenplaat, de kentekendocumenten en de ontheffing voor het gebruik van de Nederlandse weg aan het Nuon Solar Team.
AutoCoach
Info

Het Nuon Solar Team maakt van 29 mei tot en met 11 juni een Europese promotietour voor de voordelen van zonne-energie. De tourrit heeft een lengte van 6.500 kilometer en begint in Griekenland. Op 4 juni doorkruist de zonneauto Nederland met een tussenstop in Delft en Amsterdam. De finish is gepland in Portugal, waar op dat moment het EK voetbal van start zal gaan.

Het voertuig zal onder continue begeleiding een vooraf uitgestippelde route rijden. Naast het verzorgen van de test, kentekenafgifte en de ontheffing, geeft de RDW een brief aan het team mee waarin de algemeen directeur van de RDW collega-organisaties verzoekt het voertuig ook in hun land te laten rijden en ontheffing te verlenen.

Tijdens de tour organiseert het team nog een internationale tekenwedstrijd, waarbij kinderen van Europa hun eigen duurzame ideeën op papier kunnen zetten. Die tekeningen, die in de duizenden exemplaren zullen lopen, zullen in Portugal door het Nuon Solar Team worden aangeboden aan een internationaal publiek.

Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Skoda KAROQ aangepast voor 2022Skoda KAROQ aangepast voor 2022
30 november 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022
29 november 2021