30 mei 2012
 

Dunlop

Dunlop onthult conceptband met AA-label

Autozine
30 mei 2012 | Dunlop kondigt vandaag aan dat het zijn eerste banden met AA-label voor Europa heeft ontwikkeld onder de merknaam Sport BluResponse AA. Het AA-predicaat betekent dat de Sport BluResponse AA aan de hoogste eisen voldoet op het gebied van rolweerstand, en daarmee brandstofbesparing, en grip op een nat wegdek, zoals bepaald door de nieuwe Europese regelgeving voor bandenlabels.
AutoCoach
Info

De conceptbanden, die zijn ontwikkeld in vier maten, zijn specifiek bedoeld voor research en ontwikkeling en zijn voorlopig niet te koop. De Sport BluResponse AA zal voornamelijk worden gebruikt als basis voor de verdere ontwikkeling van goed scorende banden die in de nabije toekomst worden gelanceerd, en voor demonstraties.

De technologie werd mogelijk dankzij een nieuw ontwikkelde rubbersamenstelling die de warmteopwekking in de band reduceert en die een verbeterde loopvlakstructuur met nieuwe productietechnieken combineert. Alle gegevens over hoe de band is ontwikkeld, blijven echter vertrouwelijk.

Bij de ontwikkeling van banden werken de Dunlop-ingenieurs met een vijftigtal criteria en enkele daarvan zullen ook worden opgenomen in de informatie die Dunlop over elk product geeft op zijn website en in ondersteunende gedrukte materialen. Hoewel het nieuwe label drie belangrijke prestatiefactoren vermeldt, wil het merk het label ook aanwenden om de ruim vijftig andere evaluatiefactoren te benadrukken.

Conform het nieuwe labelsysteem behalen de nieuwe AA-banden topscores voor rolweerstand, en daarmee zuinigheid, en grip op nat een wegdek. Beide factoren zijn cruciaal voor de autosport, want met zuinige banden kunnen racewagens verder rijden met minder brandstof en een goede grip op een nat wegdek is uiteraard essentieel om ervoor te zorgen dat de auto zelfs in de zwaarste regen in de race blijft.

Het gestandaardiseerde bandenlabel, dat 1 november 2012 wettelijk verplicht wordt in de Europese Unie, zal klanten informeren over drie cruciale prestatiekenmerken: rolweerstand, grip op een nat wegdek en extern geluidsniveau. Dat externe geluidsniveau wordt uitgedrukt in decibel en één, twee of drie geluidsgolven. Eén golf verwijst naar de stilste band, drie golven naar de minst stille band.

IkWilVanMijnAutoAf
Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Skoda KAROQ aangepast voor 2022Skoda KAROQ aangepast voor 2022
30 november 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022
29 november 2021