22 april 2011
 

Dunlop

Dunlop Livery Competition 2011 is begonnen

Autozine
22 april 2011 | De Dunlop Livery Competition is van start gegaan. De winnaar staat dit jaar in Le Mans langs Mulhouse Straight om zijn of haar persoonlijke creatie in actie te zien tijdens de 24-uurs race van Le Mans. De drie andere finalisten ontvangen overigens ook een uitnodiging om naar Le Mans af te reizen. Geïnteresseerde, enthousiaste designers kunnen hun ontwerp insturen op DunlopLivery.com. En wie niet zo handig is met de designpen; ook voor hem of haar ligt er een ticket klaar voor Le Mans wanneer wordt meegedaan aan het digitaal jureren van de ingezonden ontwerpen.
AutoCoach
Info

Wie wil meedoen aan deze internationale designcompetitie van Dunlop dient een 'design opdracht' te downloaden. Na de nodige creatieve uren achter het beeldscherm moet het ontwerp worden ingediend bij Dunlop, waarna een vakjury en een publieksjury de uiteindelijke winnaar of winnares zal kiezen.

Het winnende design zal tijdens de komende 24 Uur van Le Mans worden gebruikt voor de JMW Ferrari 458, die dit jaar al eerder aan de start is verschenen tijdens de Le Mans Series. En met succes, want onlangs sloot de auto de Zes Uren van Castellet winnend af.

Autosport is altijd een race tegen de klok en dus is er ook in de Dunlop Livery Competition de nodige tijdsdruk. Want de nationale inzendingen moeten al vóór 4 mei bij Dunlop binnen zijn.

Uit ieder land zullen in de eerste ronde drie winnaars worden geselecteerd door de vakjury, terwijl een vierde winnaar wordt gekozen door het publiek. De vier nationale finalisten gaan door naar de halve finale die van 12 tot en met 23 mei wordt georganiseerd. Daaruit worden de vier finalisten geselecteerd. Die zullen te gast zijn bij Dunlop tijdens de komende 24 uurs race van Le Mans, waarbij het winnende ontwerp aan de wereldwijde media wordt gepresenteerd om vervolgens op jacht te gaan naar succes in de beroemdste race ter wereld.

Wittebrug
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021