1 maart 2018
 

DriveTag

DriveTag leert bestuuder zuinig rijden

Autozine
1 maart 2018 | Het milieu sparen en stukken goedkoper rijden met behulp van de smartphone. Dat is het doel de nieuwe Nederlandse gadget DriveTag, ontwikkeld door energie-fanaticus Kristian Winge. De gadget bestaat uit een chip die samenwerkt met een bijbehorende smartphone-app. Vanaf vandaag is DriveTag te bestellen via Kickstarter.
AutoCoach
Info

DriveTag leert de gebruiker tijdens het rijden een optimale rijstijl aan, waarmee volgens de makers tot 30 procent aan brandstof kan worden bespaard. "Het is heel simpel", vertelt Winge. "Als je bedachtzamer omgaat met het gaspedaal en je minder laat leiden door de neiging om constant gas te geven of te remmen, kun je tot 30 procent besparen op je energieverbruik. Zo rijden vergroot ook nog eens de verkeersveiligheid. Wij noemen dat 'mindful driving' en DriveTag leert je precies hoe dat moet."

De DriveTag is een kleine chip die heel nauwkeurig de beweging van de auto registreert. De berijder beslist overigens zelf welke data hij wil delen en met wie. "Je plakt 'm tegen je voorruit, installeert de app op je smartphone en klaar is Kees", aldus Winge. "Als je dan gaat rijden, krijg je via je smartphone actieve feedback. Bijvoorbeeld wanneer je iets te enthousiast een rotonde neemt of iets minder hard zou moeten remmen, waardoor je in feite veel energie weggooit. De app is een virtuele coach en kent een belangrijk gaming-element om het gebruik leerzaam én leuk te maken."

De missie van DriveTag is om een wereldwijde actieve community van bedachtzame rijders te ontwikkelen. Eén waarbij zuinig rijden een vanzelfsprekendheid is en leden continu zoeken naar nieuwe manieren om zuiniger om te gaan met energie. Dit laatste sluit naadloos aan bij de persoonlijke missie van oprichter Winge. "Ik ben al mijn hele professionele leven bezig met de energietransitie. DriveTag is één van mijn belangrijkste speerpunten voor komend jaar. Die wereldwijde community komt er als genoeg mensen ons steunen via Kickstarter. Elke koper wordt namelijk automatisch lid".

Kristian Winge groeide op in Groenland en ontwikkelde daar zijn fascinatie voor de natuur. Hij is al decennia werkzaam in de vergroeningssector en is eigenaar van Sycada, een organisatie die in samenwerking met overheid en bedrijfsleven groene oplossingen ontwikkelt voor openbaar vervoer, beroepsvervoer alsmede de autoleasing- en verzekeringsbranche.

Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021
Morgan schetst nieuwe driewielerMorgan schetst nieuwe driewieler
3 december 2021
Polestar 3 aangekondigdPolestar 3 aangekondigd
2 december 2021