6 januari 2004
 

DriverS

DriverS brengt serie nostalgische foto's uit

Autozine
6 januari 2004 | PostCARds is een serie boekjes met 45 uitscheurbare ansichtkaarten waarop auto's staan afgebeeld in hun natuurlijke omgeving in de jaren '50 en '60. De serie is nu verkrijgbaar met kaarten van de Citroen C2 en diverse Italiaanse sportwagens. In de serie zullen later ook verschijnen: VW Beetle, Mini, British Sportscars, German Sportscars en Fiat 500.
Info

Nostalgie is volgens de makers van de kaarten als een warm bad: het verschaft een gevoel van welbehagen en zorgt voor een soort vlucht uit de vaak harde realiteit van elke dag. Nu email een ware bedreiging vormt voor de traditionele geschreven groet op de achterkant van een ansichtkaart, leek het hen goed om dat verleden vast te leggen in een boeiende serie. PostCARds is een verzameling nostalgische ansichtkaarten, waarop auto's uit de jaren '50 en '60 van de vorige eeuw staan afgebeeld in hun natuurlijke omgeving: in straten, op pleinen en langs wegen, steeds in de buurt van toeristische trekpleisters. Bijna altijd is de lucht strak blauw, de fotografen beschouwden de auto's niet als een storend element, maar als een kleurrijke toevoeging aan het tafereel. De auteur M. Carpedi kan putten uit een collectie van meer dan 10.000 kaarten, gesorteerd op merk en type.

Na de Tweede Wereldoorlog schreeuwde Frankrijk om betaalbare vervoermiddelen, en als een soort overdekte Solex werd in 1948 de Deux Chevaux geboren. Die had het voordeel dat men droog zat en met z'n vieren naar de kerk kon, met de hoed op het hoofd. Deze sympathieke alleskunner zou het meer dan 40 jaar volhouden en het symbool worden van vrijheid en mobiliteit, van hippies en moeders, van boeren en advocaten. Hij figureert op nagenoeg elke na-oorlogse ansichtkaart als een natuurlijk onderdeel van het Franse leven. De serie beslaat ook tijds- en geestesgenoten, zoals de Renault 4CV, de Volkswagen Kever en de Fiat 600.

De auteur van de foto-serie droome altijd van een ritje in een Ferrari 250 SWB over een besneeuwde Alpencol. Hij zou graag geld voor over hebben om met en Alfa Romeo C6 2600 langs het Comomeer te rijden, of met een Maserati 3500GT langs de Croisette te cruisen. Met PostCARds Italian Sportscars is dat geregeld: de fotograaf neemt de kijker mee op een nostalgische reis waarbij deja-vus passeren met een parfum van Vignale, een uitlaat gesigneerd Carlo Abarth, een Superleggera carrosserie met het embleem van Touring, waar Pininfarina vreedzaam coexisteert met Bertone en Michelotti. Ooit een Fiat 8V gezien op een ansichtkaart, of een Lancia Aurelia B20 achteloos geparkeerd voor een Italiaans hotelletje?

De kaarten zijn te bestellen bij Editions DriverS, mail postcards@drivers.fr, voor 12,50 euro excl. verzendkosten.

Dutchlease
Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Skoda KAROQ aangepast voor 2022Skoda KAROQ aangepast voor 2022
30 november 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022
29 november 2021