3 juni 2005
 

Gezinsauto van het Jaar

Drie genomineerden resteren voor Gezinsauto van het Jaar 2006

Autozine
3 juni 2005 | Ook dit jaar heeft de vakjury van de Gezinsauto van het Jaar weer drie genomineerden gekozen: de Fiat Multipla, Mazda 5 en Skoda Octavia Combi. Deze auto's kregen na afloop van een uitgebreide test van de juryleden de meeste punten. Uit deze drie kandidaten wordt de winnaar gekozen, die op zondag 9 oktober aan het eind van de Jonge Gezinnen Beurs bekend wordt gemaakt.
Info

Aan de uiteindelijke selectie deden dit jaar twaalf zeer verschillende, maar wel potentiele gezinsauto's mee. De keuze varieerde van de Renault Modus en Peugeot 1007, tot inmiddels populaire middenklassers als de Citroen C4, Ford Focus Wagon, Opel Astra Stationwagon en Volkswagen Golf Plus. De lijst werd gecompleteerd door de Chevrolet Nubira Wagon, Mercedes A-Klasse en Seat Toledo. De acht juryleden hebben de kandidaten uitvoerig aan de tand gevoeld, en vervolgens hun favoriete top 6 genoteerd, die leidde tot de nominaties.

Eisen waaraan elke kandidaat voor de Gezinsauto van het Jaar moet voldoen zijn een catalogusprijs van het basismodel van maximaal € 25.000, introductie op de Nederlandse markt na de zomer 2004, en beschikken over een vijfde deur. De juryleden letten vooral op veiligheid, interieurruimte, toegankelijkheid in het interieur zowel voor kinderzitjes als voor kinderwagens en andere bagage, prijs-kwaliteitverhouding, standaarduitrusting, rijeigenschappen en comfort. De resultaten van de ANWB Autotest wegen mee in de keuze van de vakjury. De jury heeft de meeste stemmen gegeven aan de gloednieuwe MPV Mazda 5 en de tweede generaties van de midi-MPV Fiat Multipla en stationwagon Skoda Octavia Combi.

De winnaar wordt uiteindelijk bepaald door de lezers van ANWB Kampioen, Ouders van Nu, Groter Groeien en Kinderen, alsmede de bezoekers van hun internetsites. Ook bezoekers van de Jonge Gezinnen Beurs, van 6 tot en met 9 oktober 2005 in Utrecht, kiezen uit de drie genomineerden een winnaar. Deze mag zich als Gezinsauto van het Jaar 2006 de opvolger noemen van de Gezinsauto van het Jaar 2005, de Volkswagen Touran.

XLLease
Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Skoda KAROQ aangepast voor 2022Skoda KAROQ aangepast voor 2022
30 november 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022
29 november 2021