22 december 2004
 

IceLink

Dension introduceert IceLink Plus

Autozine
22 december 2004 | Sinds introductie van de ice>Link, de iPod car kit, heeft Dension Audio Systems hier wereldwijd tienduizenden stuks van verkocht. Om meer aan de wensen van de afnemers te voldoen is de fabrikant ondertussen doorgegaan met het ontwikkelen van de ice>Link. Dit heeft geleid tot de ice>Link Plus die een verdere integratie met het auto audio systeem belooft.
AutoCoach

Ice>Link Plus zorgt ervoor dat de iPod geïntegreerd wordt met de autoradio alsof het de cd wisselaar is. De iPod wordt tijdens het gebruik in de auto opgeladen. De iPod kan worden bediend via de knoppen van de radio of op het stuurwiel. Dit in tegenstelling tot cassette adapters, aanstekeradapters of FM zenders.

In combinatie met de diverse auto audiosystemen start en stopt de ice>link Plus de iPod zodra de CD wisselaar functie wordt in- of uitgeschakeld. De knoppen Fast Forward, Rewind, Search and Seek bedienen de iPod. Met nieuwe de mogelijkheden om van "CD te wisselen" op de radio kan de gebruiker navigeren tussen de eerste 5 afspeellijsten van de iPod (CD 1 t/m 5). De "CD 6" optie komt in het ice>link menu. In dit menu is het mogelijk om op het iPod display door alle afspeellijsten, artiesten, albums en nummers te navigeren.

ice>Link Plus zorgt ervoor dat op sommige radio's het nummer en artiest informatie (track informatie) getoond wordt op het display van de radio. Natuurlijk blijft deze informatie ook zichtbaar op de iPod. Dension werkt er constant aan om het aantal radio's waarbij dit mogelijk is uit te breiden. Nieuwe ontwikkelingen op dit gebied zullen daar waar mogelijk via firmware updates voor ice>Link Plus gebruikers als download beschikbaar zijn.

De Dension cradles zijn de enige zichtbare gedeeltes van de ice>Link Plus interface set. Zij dienen als houder voor de iPod en zijn voorzien van een Dock aansluiting naar de interface. Er is een cradle voor (vanaf) de 3e generatie iPod tot aan de iPod Photo, als een separate actieve cradle voor de iPod mini beschikbaar. Voor de eerstgenoemde is binnenkort een adapter beschikbaar om de iPod mini in te plaatsen.

De ice>Link plus zal naar verwachting vanaf 15 december verkrijgbaar zijn via autodealers, autospeciaalzaken, en diverse websites.

Dutchlease
5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia
8 december 2021
Citroën Berlingo bestaat 25 jaarCitroën Berlingo bestaat 25 jaar
7 december 2021
Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021
 

Info