16 september 2009
 

Haute Voiture

Den Bosch neemt 11 openbare laadpunten in gebruik

Autozine
16 september 2009 | Vandaag deed de provinciale campagne "Haute Voiture schoon door Brabant" 's-Hertogenbosch aan. Bij deze gelegenheid nam de stad symbolisch elf openbare oplaadpunten voor elektrische voertuigen in gebruik. Hiermee loopt 's-Hertogenbosch voorop in Nederland. In oktober wordt bovendien het eerste aardgasvulpunt in de stad in gebruik genomen. De elektrische laadpunten zijn geplaatst door netbeheerder Enexis en leveren groene stroom van Essent.
Info

Over een rode loper op de Parade kwam een heuse 'car walk' voorbij van voertuigen uit de (nabije) toekomst, zoals auto's op elektriciteit en aardgas. Wethouder Bart Eigeman en Alexandra van Huffelen (directeur New Energy van Essent) vertelden over bestaande en nieuwe projecten, die onderstrepen dat de Brabantse hoofdstad koploper is wat betreft duurzaam vervoer binnen de gemeentegrenzen.

In maart van dit jaar ondertekende de gemeente 's-Hertogenbosch met energiebedrijf Essent, netbeheerder Enexis, Greenwheels, Arriva en de provincie een intentieverklaring om elektrisch vervoer op verschillende manieren in te zetten binnen de gemeentegrenzen. Tijdens Haute Voiture werd duidelijk wat er allemaal al is bereikt:

  • 11 openbare laadpunten, geplaatst door netbeheerder Enexis, zijn in gebruikgenomen voor het opladen van elektrische voertuigen. Zeven laadpunten staan aan de openbare weg en de transferia en vier zijn geplaatst in de Bossche parkeergarages.
  • Gemeente 's-Hertogenbosch heeft de eerste twee elektrische auto's (Think) besteld die nog dit najaar worden geleverd.
  • Essent ontvangt tot het eind van dit jaar 35 elektrische auto's waarvan 30 van het type Volkswagen Golf en 5 van het type Think. Daarnaast worden er nog 5 Toyota's Prius plug in geleverd aan het energiebedrijf.
  • Essent heeft 30 medewerkers rondrijden op elektrische scooters en heeft al een elektrische poolauto in gebruik. Hiermee loopt Essent voorop in Nederland.
  • Greenwheels gaat, ondersteund door de gemeente, dit najaar twee elektrische deelauto's inzetten in de binnenstad.
  • Netbeheerder Enexis ontvangt dit jaar 13 elektrische auto's van het type Volkswagen Golf.
  • 's-Hertogenbosch wordt het Nederlandse vertrekpunt van het evenement Road to Copenhagen, in aanloop naar de klimaattop in december 2009 in Kopenhagen (TheRoadToCopenhagen.com).

"We zijn vorig jaar begonnen om elektrisch vervoer in Nederland op de kaart te zetten, in samenwerking met de overheid", vertelt Alexandra van Huffelen. "Elektrisch vervoer is de meest veelbelovende weg naar duurzame mobiliteit. We hechten belang aan coalities met overheden, bedrijfsleven en kennisinstituten. Het project in 's-Hertogenbosch is hier een voorbeeld van, waarvan er nog meer zullen volgen. Ik feliciteer de wethouder met de stappen die we vandaag presenteren".

Dutchlease
Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Skoda KAROQ aangepast voor 2022Skoda KAROQ aangepast voor 2022
30 november 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022
29 november 2021