26 augustus 2005
 

Geen bijtelling

Creapolis ontwikkelt online tool voor leaserijders

Autozine
26 augustus 2005 | Applicatieontwikkelaar CreƔpolis Media heeft een online tool ontwikkeld waarmee leaserijders een overzicht kunnen bijhouden van alle autoritten die zij rijden.
AutoCoach
Info

Aangezien de belastingdienst het rijden van een lease-auto als inkomsten ziet, dient de bezitter van een lease-auto 22% van de cataloguswaarde van zijn auto op te tellen bij zijn bruto jaarinkomen. Aan deze bijtelling kan alleen worden ontkomen wanneer de autorijder met een sluitende rittenregistratie aantoont dat hij per jaar niet meer dan 500 kilometer privé heeft gereden. In dat geval is het bijtellingspercentage 0%. Het goed bijhouden van al deze ritten is echter een enorme klus.

GeenBijtelling.nl is een online agenda die kilometers aan afspraken koppelt en deze vervolgens automatisch optelt. Door gebruik te maken van standaard afstanden voor bijvoorbeeld woon-werk-verkeer en vaste klanten, is het invoeren van het gros van de afspraken met 1 klik gebeurd. En aangezien het kilometeroverzicht dynamisch is, kunnen vergeten of gewijzigde afspraken moeiteloos worden toegevoegd. Het programma schuift alles netjes op, zodat de registratie altijd sluitend zal blijven.

Voor deze dienst betaalt de lease-autorijder € 49,- per jaar. Geschatte besparing per jaar volgens de aanbieden van deze dienst: € 3000,-. Geïnteresseerde gebruikers kunnen het programma 10 dagen gratis uitproberen.

KwikFit
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021