9 april 2002
 

Mobility mixx

connexxion introduceert mobility mixx

Autozine
9 april 2002 | Op dinsdag 9 april 2002 lanceerde connexxion officieel Mobility mixx BV. Deze zelfstandige dochter van connexxion NV, introduceerde de nieuwe manier van zakelijk reizen in perscentrum Nieuwspoort te Den Haag. Het is volgens het bedrijf geen starre vervoerregeling die het gebruik van de (lease)auto of het openbaar vervoer voorschrijft, maar the best of both worlds. Per reis de afweging kunnen maken welk type (of combinatie van) vervoer het meest efficient is.
Info

Met behulp van Internet en een aantal andere producten kan de zakelijke mobilist voortaan gemakkelijker gebruik maken van verschillende vervoermiddelen. Soms met de auto, de trein, de taxi, de treintaxi, een poolauto of een huurauto. Mobility mixx moet het beste uit verschillende vervoermiddelen halen en laat medewerkers van bedrijven kiezen en combineren. Bovendien maken de nieuwe producten van Mobility mixx een einde aan alle losse reisdeclaraties en zorgen ervoor dat de werkgever volledig inzicht krijgt in het mobiliteitsgedrag van haar medewerkers.

De heer Ronald Postma, directeur Mobility mixx BV, ging dieper in op het bestaansrecht van Mobility mixx: "Belangrijke reden voor de oprichting van Mobility mixx is het besef dat de bereikbaarheidsproblematiek in Nederland niet op korte termijn is opgelost. Naarmate de bereikbaarheid slechter wordt, wordt de winst voor de reiziger bij het maken van de juiste vervoerskeuze steeds groter. Mobility mixx wil de bestaande drempels, om de zakelijke reiziger deze vervoersvrijheid te geven, slechten." Hiervoor heeft Mobility mixx een aantal producten en diensten ontwikkeld. De Mobility Card is een identificatiemiddel dat gebruikt kan worden in de trein, taxi, treintaxi, huurauto en P+R-locaties. Voorschieten en achteraf declareren van de reiskosten is hierdoor verleden tijd. Mobility Pool is een poolautomanagement systeem, dat Mobility mixx bij het bedrijf inricht en beheert. Het boeken, de uitgifte en inname van een auto gebeurt volledig geautomatiseerd. Mobility Expenses is een elektronisch formulier waarmee de kosten voor het zakelijk gebruik van de prive auto worden gedeclareerd. Bij alle producten speelt management informatie een belangrijke rol, zodat de werkgever volledig en continue inzicht krijgt in het mobiliteitsgedrag van haar organisatie.

Mobility mixx kent 2 soorten klanten: de werkgever, waarmee het contract wordt gesloten en de werknemer, de zakelijke reiziger. Voor bijna iedere organisatie die te maken heeft met zakelijke mobiliteit - of het nu een bedrijf, instelling of overheidsdienst is - kan Mobility mixx interessant zijn. Bij de werknemers kan een splitsing worden gemaakt in een frequent zakelijke reiziger, met een (lease)auto van de zaak en een incidenteel zakelijke reiziger, met een prive-auto en een kilometerdeclaratie. Voor beide werknemers biedt Mobility mixx oplossingen om de zakelijke reis op de meest efficiente manier uit te voeren.

Dutchlease
5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia
8 december 2021
Citroën Berlingo bestaat 25 jaarCitroën Berlingo bestaat 25 jaar
7 december 2021
Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021