29 oktober 2002
 

Opleiding VIP chauffeur

Autozine
29 oktober 2002 | CCV, onderdeel van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR), reikt in januari 2003 de eerste certificaten uit aan cursisten van de verhoogde rijvaardigheidsopleidingen voor directie / vipchauffeurs. CCV treedt op als onafhankelijk examenbureau voor zowel het theorie- als het praktijkgedeelte. De cursisten zijn afkomstig van twee van de grootste opleidingsinstituten op het gebied van verhoogde rijvaardigheidsopleidingen, Interseco en InterDrive.
Info

Nederland telt naar schatting 4.000 directie / vipchauffeurs. De opleidingsbehoefte van deze chauffeurs is de laatste jaren sterk veranderd. Was de behoefte in het verleden met name georiënteerd op de rijvaardigheid, tegenwoordig wordt ook groot belang gehecht aan beveiligingsaspecten. Voorbeelden hiervan zijn gevaarherkenning en -beheersing, observatie, informatiebeveiliging, omgaan met agressie en stressverhogende omstandigheden, en routevoorverkenning. De cursisten die nu deelnemen aan de verhoogde rijvaardigheidsopleidingen van Interseco en InterDrive worden door CCV geexamineerd voor het theorie- en praktijkgedeelte en krijgen na goed gevolg een certificaat uitgereikt.

Ad Philipsen, directeur van CCV: "helaas overheerst vandaag de dag nog steeds het korte termijn denken bij veel vervoersbedrijven. Het ritje of vrachtje van vandaag is belangrijker dan het maatschappelijk en economisch draagvlak van morgen. En verkeersveiligheid heeft prioriteit, zolang het geen geld kost. Op de lange termijn kost dit de ondernemer echter alleen maar meer geld. Waarom? Door schadevrij en zuiniger te rijden, vertaalt dit zich al snel terug in klinkende munten. Gelukkig zijn er trendsetters, zoals InterDrive en Interseco. Zij zien het belang van veiligheid en kwaliteit. Voor een directie / vipchauffeur betekent dit een kwalitatief goede opleiding waarbij een onafhankelijke toetsing borg staat voor kwaliteit."

CCV, een onderdeel van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR), ontwikkelt in Nederland de examens voor chauffeurs in het goederen- en personenvervoer. Dit doet CCV in samenwerking met werkgevers- en werknemersorganisaties, verenigd in de CCV-raad. Naast de examens voor het rijbewijs zijn er examens voor vakdiploma s in verschillende soorten vervoer. Alle CCV-examens zijn sterk praktijkgericht.

KwikFit
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021