11 maart 2004
 

VHD

Landelijk Centraal Meldpunt voor ongevallen ondergebracht bij de VHD

Autozine
11 maart 2004 | Om ongevallen op de Nederlandse wegen sneller te kunnen afwikkelen, wordt per 1 april aanstaande een Landelijk Centraal Meldpunt (LCM) in het leven geroepen door het Verbond van Verzekeraars. Vorige week is besloten dat de Verzekeraarshulpdienst (VHD) hiervoor het uitvoerend orgaan zal zijn. De VHD alarmcentrale, ontstaan uit een marktcollectief van verzekeraars, heeft reeds jarenlang ervaring als uitvoerder van niet alleen het Centraal Meldpunt Incidenten voor incidenten met personenauto's op het hoofdwegennet (CMI-regelingen), maar ook van het Centraal Meldpunt Vrachtautoberging voor incidenten met vrachtauto's op het hoofdwegennet (CMV-regelingen).
Info

Het Landelijk Centraal Meldpunt is mede tot stand gekomen naar aanleiding van de landelijke bergersregeling die tussen verzekeraars en bergers is overeengekomen. Deze regeling wordt ondersteund door een drietal brancheorganisaties voor bergers, namelijk door de VBS (Nederlandse Vereniging van Bergingsspecialisten), BCN (Bergings Belangen Nederland) en de MvN (Mobiliteits vereniging Nederland). Tevens heeft de politie aangegeven zeer content te zijn met een Landelijk Centraal Meldpunt.

Het Landelijk Centraal Meldpunt heeft als doel via een centraal nummer het uitvoerend orgaan te zijn voor alle ongevalmeldingen door politie en verzekerden, van intake tot schadeafwikkeling in het hulpverleningstraject. Dit gecentraliseerde systeem is niet alleen uniek in Nederland, maar zeker ook in de rest van Europa. Via dit landelijke telefoonnummer kan iedereen die schade heeft opgelopen dit melden, waarbij meteen de juiste hulp wordt ingeschakeld. Hierbij spreken we voornamelijk over de takelwerkzaamheden en het transport van de betrokken objecten.

De VHD geeft niet alleen op dit vlak invulling aan haar een-loket-functie. Door haar bereikbaarheid, knowhow en services vervult zij deze functie ook voor (zorg)verzekeraars, gerenommeerde autodealers en bandenfabrikanten en ondernemingen als leasemaatschappijen, expertisediensten, woningbouwverenigingen, enz. Het invullen van het Landelijk Centraal Meldpunt levert een bijdrage aan de publiekprivate rol van VHD.

KwikFit
5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia
8 december 2021
Citroën Berlingo bestaat 25 jaarCitroën Berlingo bestaat 25 jaar
7 december 2021
Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021