10 augustus 2009
 

Cars for Charity

Cars for Charity organiseert Droomrit voor het Leven

Autozine
10 augustus 2009 | Het begon ooit als een eenmalig initiatief om 50 zieke kinderen een dagje 'meerijden in hun droomauto' aan te bieden. Dat bleek zo'n succes dat er een vervolg aan werd gegeven. Inmiddels is de Droomrit voor het Leven een begrip geworden en wordt dit jaar de tiende editie georganiseerd. Vijftig zieke kinderen mogen een dag lang genieten van de meest spectaculaire auto's. De Droomrit voor het Leven wordt georganiseerd op zaterdag 12 september 2009.
AutoCoach
Info

Traditiegetrouw is ook dit jaar de start in Driebergen vanaf het terrein van IVA Driebergen. Dit instituut is onlosmakelijk verbonden aan de Droomrit voor het Leven. Jonathan Middag, oprichter en voorzitter van Cars for Charity Foundation studeerde er toen hij tien jaar geleden op het idee kwam om de Droomrit voor het Leven te organiseren. Sinds die tijd selecteert de IVA elk jaar een aantal studenten die mogen helpen met het organiseren van de rit. Frank Kleyberg, adjunct-directeur van IVA Driebergen verklaart: "Door studenten in de organisatie van de Droomrit voor het Leven te betrekken leren ze hun maatschappelijke verantwoordelijkheid kennen. Dat komt later van pas in het bedrijfsleven. Bovendien leren ze te organiseren en een professioneel netwerk op te bouwen". Naast de studenten die in de organisatie helpen zijn er altijd veel studenten op de been om op de dag zelf als vrijwilliger hun steentje bij te dragen.

's Morgens vanaf 8 uur worden alle vijftig deelnemende auto's verzameld in Driebergen. De entourage van de IVA met haar verzorgde tuinen en de statige gebouwen versterkt het exclusieve karakter van de Droomrit voor het Leven. Om 10 uur wordt het startschot gegeven en vertrekken alle auto's richting de Hotels van Oranje in Noordwijk, die dit jaar de hospitality hoofdsponsor is. Deze locatie vormt het decor voor de lunchstop. Hier hebben de rijders alle tijd om even met elkaar bij te praten en voor de kinderen die meegaan zijn er race simulators aanwezig waarop ze hun rijkunsten kunnen tonen. Na de lunch wordt er voor de Hotels van Oranje op de Oranjepromenade een bijzondere auto onthuld. Meer informatie daarover volgt eind augustus. Na de onthulling rijden de auto's weer terug naar Driebergen waar een exclusief bezoek wordt gebracht aan het KLPD. Een unieke mogelijkheid om eens achter de schermen te kijken van deze organisatie. Vervolgens vertrekken alle auto's onder politiebegeleiding door Driebergen, met de IVA als eindpunt.

De jongeren die dit jaar meegaan met de Droomrit voor het Leven hebben kanker gehad of ooit aan deze ernstige ziekte geleden. Er is een samenwerking met de VOKK, de Vereniging voor Ouders, Kinderen en Kanker. Deze organisatie selecteert 50 kinderen tussen 12 en 21 jaar die het verdienen om deze dag mee te rijden. Dat de Droomrit voor het Leven een groot succes is bij de jongeren blijkt wel uit het feit dat de aanmeldingen binnenstromen. Doel is hen even een dagje al hun zorgen te laten vergeten en weg te dromen bij de auto's waarmee ze de hele dag mogen meerijden. Dat de rit elk jaar weer een succes blijkt wel uit de vele glunderende gezichten. Je krijgt natuurlijk ook niet vaak de mogelijkheid mee te rijden in auto's als een Bugatti Veyron, een Ferrari Enzo, een Porsche Carrera GT en nog meer van de nieuwste superauto's. De start is een evenement op zich waar veel toeschouwers op af komen om de vijftig auto's te zien en horen wegrijden.

De Droomrit voor het Leven wordt georganiseerd door Cars for Charity Foundation. Deze stichting is opgericht met het doel liefdadigheid en mobiliteit te koppelen. De Droomrit voor het Leven is slechts een van de evenementen die door de stichting is geïnitieerd. Steeds meer auto-importeurs, dealerorganisaties en andere bedrijven en instanties roepen de hulp in van Cars for Charity Foundation voor het organiseren van eenmalige, of soms langlopende projecten waarbij mobiliteit en een goed doel een rol spelen.

XLLease
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021