18 juni 2014
 

Carice MK1

Carice presenteert MK1

Autozine
18 juni 2014 | Nederland is een nieuw automerk rijker. De Nederlandse startup "Carice" lanceert vandaag de elektrische MK1: een compacte en sportieve cabriolet met een gewicht van slechts 350 kilogram. Tijdens het Concours d'élegance op paleis Het Loo, hét klassieke auto-evenement van Nederland, zal de Carice voor het eerst getoond worden aan het grote publiek.
AutoCoach
Info

Omdat de Carice maar 350 kilogram weegt, bij een gewone auto is dat al snel 1000 kilogram, is deze een stuk efficiënter in gebruik. "We verbaasden ons erover dat er geen ultralichte elektrische sportwagens bestaan en zijn ze daarom zelf gaan ontwerpen. Minder kilo's betekent beter weggedrag en minder energieverbruik", aldus Holleman.

De elektrische sportwagen wordt in Nederland ontworpen en gebouwd. Na een zorgvuldige ontwikkel- en testfase is het moment aangebroken dat de Carice de markt kan bestormen. De cabriolet MK1 wordt gebouwd op basis van de specifieke wensen van de nieuwe eigenaar. Iedere Carice is daarom uniek. Klanten kunnen bijvoorbeeld kiezen voor een bepaalde topsnelheid of actieradius.

De verkoop start op 21 juni a.s. tijden het Concours d'élegance. De Carice MK1 kan worden aangeschaft vanaf €22.000 exclusief BTW en zal geproduceerd worden in beperkte oplage.

Carice B.V. is een van de hightech startups van YES!Delft. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van lichtgewicht elektrische voertuigen. Carice ontwikkelt de auto's volledig in eigen huis, inclusief het onderstel en de carrosserie. De afgelopen jaren is door Carice een aantal voertuigen gebouwd en zijn deze door de eerste klanten getest op de openbare weg.

KwikFit
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021