2 oktober 2018
 

Car2go

car2go nu ook in Parijs

Autozine
2 oktober 2018 | Parijs is na Amsterdam, Stuttgart en Madrid nu de vierde stad waarin car2go een volledig elektrische vloot heeft rondrijden. De autodeeldienst beschikt over jarenlange ervaring en grote expertise in het beheer van grote elektrische wagenparken. Tot nu toe hebben meer dan 400.000 gebruikers in de elektrische steden al meer dan 79 miljoen emissievrije kilometers afgelegd. Dit komt overeen met 1.972 rondjes om de aarde.

Met de lancering in Parijs bouwt car2go zijn rol op het gebied van elektrisch autodelen uit. De inwoners van Parijs kunnen vanaf januari 2019 deel uitmaken van de wereldwijde car2go-gemeenschap die 3,4 miljoen gebruikers telt en met de elektrische Smart ForTwo's van car2go lokaal emissievrij door Parijs rondrijden.

Naast verbetering van de luchtkwaliteit biedt elektrisch autodelen ook op andere manieren voordelen voor steden. "Autodelen is een belangrijk onderdeel in de oplossing van verkeersproblemen in steden, zoals files en het tekort aan parkeerplaatsen", aldus Reppert. Zo blijkt uit actueel onderzoek van het Karlsruher Institut für Technologie dat ieder voertuig van car2go in Berlijn tot wel vijftien auto's in privébezit vervangt. Bovendien komt uit het onderzoek naar voren dat gebruik van car2go het totaal in de stad gereden aantal autokilometers duidelijk vermindert.

Parijs voldoet aan de randvoorwaarden van een stad om een autodeel-service met flexibel rondrijdende auto's mogelijk te maken. Onder deze voorwaarden, die car2go voor de lancering grondig heeft geanalyseerd, vallen bijvoorbeeld de omvang en de bevolkingsdichtheid van een stad, maar ook de aanwezigheid van een goed werkend openbaar vervoersnetwerk en een gebalanceerde mix tussen werk, vrije tijd en wonen in de stadswijken.

Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021
 

Info