28 februari 2019
 

Share Now

car2go en DriveNow worden samen SHARE NOW

Autozine
28 februari 2019 | Car2go en DriveNow zijn onder één dak samengebracht tot het nieuwe free-floating autodeelbedrijf SHARE NOW. Door de twee diensten samen te voegen, wordt SHARE NOW 's werelds grootste aanbieder van free-floating autodelen. Vanaf nu zijn er in 30 steden in Europa en Noord-Amerika meer dan 20.000 auto's van de merken BMW, Mercedes-Benz, smart en MINI beschikbaar. Vier miljoen gebruikers zijn al geregistreerd bij de service. Olivier Reppert, voormalig Managing Director van car2go, zal het gezamenlijke autodeelbedrijf leiden. SHARE NOW is een van de vijf mobiliteitsdiensten binnen de joint venture van BMW Group en Daimler AG.
AutoCoach

"SHARE NOW heeft een duidelijke visie: duurzame mobiliteit creëren voor en samen met steden - waarbij er aanzienlijk minder verkeer en uitstoot is. Eén deelauto vervangt al tot acht privéauto's", zegt Olivier Reppert, de nieuwe CEO van het bedrijf. "Autodelen verbetert de levenskwaliteit in steden, omdat we een kostenefficiënt en flexibel alternatief bieden voor autobezit. En we staan nog maar aan het begin. Met de gezamenlijke expertise en middelen van twee sterke autodeeldiensten zal SHARE NOW in de toekomst blijven groeien en nog meer mensen in steden overtuigen om te kiezen voor onze flexibele mobiliteitsservice", aldus Reppert.

Een belangrijk onderdeel van de toekomststrategie is elektrische mobiliteit. Met vier volledig elektrische vloten, waaronder in Amsterdam, en een gedeeltelijk elektrische vloot in 13 andere steden, is SHARE NOW nu al de grootste aanbieder op het gebied van elektrisch free-floating autodelen. Tot nu toe hebben gebruikers al een totale afstand van 120 miljoen kilometer afgelegd met ongeveer 3.200 elektrische auto's.

De car2go-vloot en -diensten blijven in Amsterdam voorlopig hetzelfde, maar er zijn plannen om de service uit te breiden. Robert Bosman, Locatiemanager van car2go in Amsterdam, vertelt: "Dit is pas het begin van SHARE NOW. We gaan nu goed bekijken welke BMW- en MINI-modellen we de inwoners en bezoekers van Amsterdam als onderdeel van de vloot kunnen bieden."

Tot die tijd kunnen gebruikers van car2go ook de DriveNow-auto's gebruiken in steden waar deze nu ook worden weergegeven in de car2go-app. Op deze manier worden via DriveNow vijf locaties aan de app toegevoegd. Op lange termijn is het de bedoeling om een volledig geïntegreerde dienst tot stand te brengen in één autodeel-app. De komende maanden zullen de deelauto's beide merknamen dragen en na deze overgangsperiode wordt voor alle auto's de nieuwe branding geïntroduceerd.

SHARE NOW is een van de vijf diensten die wordt aangeboden door de nieuwe mobiliteits-joint venture van BMW Group en Daimler AG, die op 22 februari officieel in Berlijn werd gepresenteerd. Samen met de vier andere mobiliteitsbedrijven REACH NOW, CHARGE NOW, PARK NOW en FREE NOW, zal SHARE NOW profiteren van de beste technologie, evenals de middelen en ervaring van de twee meest gerenommeerde autobedrijven ter wereld, maar toch onafhankelijk opereren binnen de joint venture. Het gemeenschappelijke doel is om te voldoen aan de mobiliteitsbehoeften van miljoenen mensen. Alle vijf mobiliteitsdiensten staan dan ook voor duurzame, verbonden en toekomstgerichte stedelijke mobiliteit.

XLLease
Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021
Morgan schetst nieuwe driewielerMorgan schetst nieuwe driewieler
3 december 2021
Polestar 3 aangekondigdPolestar 3 aangekondigd
2 december 2021
 

Info