5 juni 2002
 

Autogas

online-calculator voor omslagpunt bij stichting autogas nederland

Autozine
5 juni 2002 | Het totaal aantal gereden autokilometers is in 2001 opnieuw toegenomen. Het totaal aantal autokilometers dat in ons land wordt afgelegd, is van 1985 tot 2001 met 43 procent gestegen. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Met het toenemende aantal autokilometers, wordt het rijden op autogas volgens de Stichting Autogas Nederland voor nog meer automobilisten aantrekkelijker. "Want de Nederlandse automobilist rijdt alleen al meer kilometers per dag voor woon-werk verkeer dan nodig is om met autogas voordeliger uit te zijn", aldus deze stichting.
AutoCoach
Info

Het woon-werk verkeer stijgt elk jaar met enkele procenten. Mensen die per auto naar het werk gaan, leggen gemiddeld 21,2 kilometer per dag af. Het totaal aantal autokilometers in ons land is gestegen van 62,7 miljard kilometer in 1985 tot 90,2 miljard kilometer in 2001. Dit is een stijging van 43 procent. Al deze kilometers kosten geld. Het rijden op autogas is niet alleen minder schadelijk voor het milieu, maar kan ook een flinke besparing opleveren op de autokosten. Het gemiddelde omslagpunt tussen autogas en benzine ligt rond de 14.000 kilometer. Het omslagpunt ligt dus ruim onder het landelijk gemiddelde jaarkilometrage van 16.500 km. Dat betekent dat de besparing op brandstofkosten voor bijna alle automobilisten binnen handbereik ligt.

Op de website van de Stichting Autogas Nederland (www.autogas.nl) kan iedere automobilist precies uitrekenen hoeveel hij of zij kan besparen met het rijden op autogas. Naast deze gepersonaliseerde berekening, vindt u er actuele informatie over autogas alsmede een overzicht van LPG-inbouwstations en fabrikanten van gasinstallaties in Nederland.

XLLease
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021