4 mei 2020
 

BYD

BYD komt met nieuwe elektrische SUV naar Europa

Autozine
4 mei 2020 | BYD Europe heeft zijn groeistrategie aangekondigd, te beginnen met een proefperiode voor de introductie van elektrische personenauto's in Europa. Voorts zijn er plannen voor de langere termijn om nieuwe reeks BYD elektrische bestelwagens en trucks op de Europese markt te brengen.
Info

BYD neemt als vervolg op het succes met elektrische bussen een volgende stap in de groeistrategie. Het merk introduceert in eerste instantie de geheel nieuwe en volledig elektrische, compacte BYD Tang SUV van de tweede generatie in Noorwegen. Er zijn ook plannen om later dit jaar een reeks batterij-elektrische bedrijfsvoertuigen (BEV) naar Europa te brengen; inclusief een bestelwagen, bakwagens van 7,5 en 19 ton en een trekker.

De BYD 'Tang' EV600, als plug-in hybride een van 's werelds bestverkochte modellen, heeft als BEV een actieradius van 520 km op basis van de NEDC-testcyclus. Het model leidt BYD's ambitieuze plannen in om zijn Europese EV-portfolio uit te breiden.

De aanstaande Noorse test van de BYD Tang benadrukt de toewijding van BYD om Europese klanten een reeks van 100% emissievrije, puur elektrische voertuigen te bieden. Die reeks loopt van personenauto's en lichte bedrijfsvoertuigen tot vrachtwagens en bussen. In november 2019 maakte BYD zijn plannen wereldkundig om eind 2020 elektrische vrachtwagens naar Europa te brengen, dit als aanvulling op de elektrische bussen van BYD.

De volledig elektrische BYD Tang EV600 is een compacte SUV met permanente vierwielaandrijving en een actieradius tot wel 520 km. De prijzen zullen later dit jaar worden aangekondigd wanneer in Noorwegen in de verkoop start.

Isbrand Ho, algemeen directeur van BYD Europe: "Voor BYD is het logisch om in Noorwegen te starten met deze proef. Noorwegen is de meest geavanceerde markt in Europa als het gaat om de acceptatie en het gebruik van elektrische voertuigen en het beschikt over een uitgebreid laadnetwerk. We zullen nauwkeurig evalueren hoe de markt reageert, maar op de langere termijn is het ons doel om onze personenauto's ook buiten Noorwegen aan te bieden."

"We zijn blij met de toevoeging van deze nieuwe, volledig elektrische voertuigen aan onze portfolio," voegt Isbrand Ho toe. "Dit is een nieuwe mijlpaal in ons streven om het milieu te beschermen en bij te dragen aan schonere lucht door vermindering van emissie in Europa." Hij vervolgt: "Na onze eerste marketingtest zijn we ervan overtuigd dat de BYD Tang met zijn rijke standaarduitrusting, design, bruikbaarheid en hoogwaardige technologie veeleisende Europese kopers zal aanspreken. We liggen ook op schema om dit jaar een elektrische bestelwagen, een 7,5- en een 19-tons truck en een trekker te introduceren."

IkWilVanMijnAutoAf
Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Skoda KAROQ aangepast voor 2022Skoda KAROQ aangepast voor 2022
30 november 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022
29 november 2021