25 juni 2004
 

Bridgestone

Bridgestone Europe opent nieuw proefterrein

Autozine
25 juni 2004 | Bridgestone Europe heeft deze maand het gloednieuwe Europese proefterrein (EUPG) in gebruik genomen in het Italiaanse Aprilia, vlakbij Rome. Met een oppervlakte van 144 hectare en een imposante ovale proefbaan met een lengte van vier kilometer, beschikt Bridgestone met deze faciliteit over de meest moderne testvoorzieningen in Europa die het hele jaar door kunnen worden gebruikt. Het proefterrein vertegenwoordigt een waarde van veertig miljoen euro.
Info

Op dit nieuwe proefterrein zullen banden voor personenwagens, lichte bedrijfswagens, bussen, vrachtwagens, landbouwvoertuigen en motorfietsen worden getest. De bouw maakt deel uit van het grote investeringsplan van Bridgestone op het gebied van onderzoek, productie en marketing en is een duidelijk bewijs van het vaste voornemen van het bedrijf om de activiteiten uit te breiden en de groei in Europa te versnellen.

Tijdens de officiele opening werd de eerste fase van het programma gepresenteerd. Dit bestaat uit de vier kilometer lange, ovale hoofdbaan, met verkante bochten voor hoge snelheden, een zwart meer van negen hectare, een proefbaan van vier kilometer voor de rijeigenschappen op een droog wegdek, elf banen van elk 400 meter lengte, waar het geluid en het comfort worden getest, en een locatie waar het passeergeluid kan worden geevalueerd.

Fase 2 zal rond voorjaar 2006 worden afgerond met de toevoeging van rechte en bochtige baanonderdelen voor aquaplaning, vijf slipbaanrotondes met nat wegdek, een baan van 1,8 kilometer met nat wegdek voor het testen van de rijeigenschappen en complete testvoorzieningen voor vrachtwagen-, bus- en landbouwbanden. Vanaf 2005 zal het proefterrein tevens plaats bieden aan het nieuwe Training- en Communicatiecentrum van Bridgestone Europe. Een technisch geavanceerde voorziening waar de passie van het bedrijf voor het leveren van uitmuntende prestaties zal worden overgebracht op medewerkers, dealers, journalisten en klanten uit heel Europa.

Dit proefterrein is ontworpen voor het testen van de nieuwe generatie banden (modellen voor hoge prestaties, toerbanden en banden voor algemeen gebruik) voor de toekomst en het centrum zal een aanvulling betekenen op het bestaande European Technical Centre (TCE) bij het 30 kilometer noordelijker gelegen Castel Romana.

Polestar 3 aangekondigdPolestar 3 aangekondigd
2 december 2021
Toyota introduceert Corolla CrossToyota introduceert Corolla Cross
2 december 2021
Lexus onthult ROV ConceptLexus onthult ROV Concept
2 december 2021
Kia maakt prijs Sportage 2022 bekendKia maakt prijs Sportage 2022 bekend
2 december 2021