18 juni 2005
 

BP

BP reduceert zwavelgehalte in diesel

Autozine
18 juni 2005 | Vanaf 1 juli a.s. zal het zwavelgehalte van de diesel die energiemaatschappij BP in Nederland verkoopt, sterk worden teruggebracht en wel van het huidige 50 ppm (parts per million) naar 10 ppm. BP zal de schonere diesel via al haar service stations in Nederland aanbieden, terwijl het tevens geleverd wordt aan de onbemande stations en installaties voor eigen gebruik.
Profile
 

BP reageert hiermee op een maatregel van de Nederlandse overheid om de introductie van schonere diesel in Nederland te versnellen, teneinde de luchtkwaliteit te verbeteren. Per 1 juli a.s. worden benzinestations die geen laagzwavelige (10 ppm) diesel verkopen, verplicht om de verkoopprijs aan de pomp met een eurocent te verhogen. De nieuwe diesel zal in prijs gelijk zijn aan de huidige 50 ppm diesel.

De nieuwe diesel vermindert de uitstoot van zwavel (verantwoordelijk voor zure regen) met 80% en voldoet voor wat betreft het zwavelgehalte nu reeds aan de toekomstige specificaties van de Europese Unie. Iedere consument die normaal ook diesel tankt, kan zonder problemen meteen op de schonere diesel overstappen. De consument ontvangt op de BP stations de nodige informatie over het schonere product en de voordelen hiervan voor het milieu.

UnitedConsumers
Renault vernieuwt TalismanRenault vernieuwt Talisman
26 februari 2020
DS toont Aero Sport Lounge conceptcarDS toont Aero Sport Lounge conceptcar
26 februari 2020
Land Rover Defender nu ook als 90Land Rover Defender nu ook als 90
26 februari 2020
Hyundai vernieuwt i30 voor 2020Hyundai vernieuwt i30 voor 2020
26 februari 2020
 

Info