18 juni 2005
 

BP

BP reduceert zwavelgehalte in diesel

Autozine
18 juni 2005 | Vanaf 1 juli a.s. zal het zwavelgehalte van de diesel die energiemaatschappij BP in Nederland verkoopt, sterk worden teruggebracht en wel van het huidige 50 ppm (parts per million) naar 10 ppm. BP zal de schonere diesel via al haar service stations in Nederland aanbieden, terwijl het tevens geleverd wordt aan de onbemande stations en installaties voor eigen gebruik.

BP reageert hiermee op een maatregel van de Nederlandse overheid om de introductie van schonere diesel in Nederland te versnellen, teneinde de luchtkwaliteit te verbeteren. Per 1 juli a.s. worden benzinestations die geen laagzwavelige (10 ppm) diesel verkopen, verplicht om de verkoopprijs aan de pomp met een eurocent te verhogen. De nieuwe diesel zal in prijs gelijk zijn aan de huidige 50 ppm diesel.

De nieuwe diesel vermindert de uitstoot van zwavel (verantwoordelijk voor zure regen) met 80% en voldoet voor wat betreft het zwavelgehalte nu reeds aan de toekomstige specificaties van de Europese Unie. Iedere consument die normaal ook diesel tankt, kan zonder problemen meteen op de schonere diesel overstappen. De consument ontvangt op de BP stations de nodige informatie over het schonere product en de voordelen hiervan voor het milieu.

IkWilVanMijnAutoAf
5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia
8 december 2021
Citroën Berlingo bestaat 25 jaarCitroën Berlingo bestaat 25 jaar
7 december 2021
Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021
 

Info