24 februari 2005
 

BP Ultimate

Betere prestaties en minder vervuiling met BP Ultimate

Autozine
24 februari 2005 | BP introduceert een nieuwe generatie brandstoffen binnen haar netwerk van service stations in Nederland. De nieuwe brandstoffen zijn speciaal ontwikkeld om voor alle typen motorvoertuigen verbeterde motorprestaties en een vermindering van de uitstoot van schadelijke stoffen te realiseren.

BP Ultimate omvat twee motorbrandstoffen die nieuw zijn op de Nederlandse markt. Het gaat om de benzine BP Ultimate Ongelood 98, dat het huidige BP Super Plus Loodvrij zal vervangen, en BP Ultimate Diesel, dat naast de standaard BP Diesel te koop zal zijn.

BP Ultimate brandstoffen claimen een uitzonderlijk reinigend vermogen, dat twee maal zo groot is dan dat van standaard brandstoffen. Dit betekent dat prestatie verminderende afzettingen in de motor worden verwijderd, terwijl schone motoren schoon blijven. Bij regelmatig gebruik van BP Ultimate belooft de fabrikant een betere acceleratie en een vermindering van het brandstofverbruik.

Daarnaast belooft het regelmatig gebruik van BP Ultimate een bijdrage aan de vermindering van de uitstoot van schadelijke stoffen, waaronder kooldioxide (CO2), koolmonoxide (CO), stikstofoxide (NOx), onverbrande koolwaterstof verbindingen (HC) en roet. Dit alles levert een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de luchtkwaliteit. Daarnaast vermindert het product het lawaai van dieselmotoren aanzienlijk.

De nieuwe brandstoffen zullen vanaf 4 maart 2005 in de regio Amsterdam verkrijgbaar zijn. BP Ultimate is vanaf midden april te koop op alle eigen stations van BP in Nederland (ongeveer 60% van het netwerk), waarna de overige onder BP vlag opererende stations snel zullen volgen.

IkWilVanMijnAutoAf
Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021
Morgan schetst nieuwe driewielerMorgan schetst nieuwe driewieler
3 december 2021
Polestar 3 aangekondigdPolestar 3 aangekondigd
2 december 2021
 

Info