16 juni 2014
 

Bosch

Bosch introduceert accu's en laders voor klassieke auto's

Autozine
16 juni 2014 | Eigenaars van klassieke auto's en motorfietsen weten het al langer dan vandaag: starten is dikwijls een probleem. Oudere auto's en motorfietsen worden minder frequent gebruikt en dus ontladen de accu's sneller. Al te vaak overwinteren deze voertuigen in de garage en begint het lente-onderhoud met het vervangen van de accu. Met de nieuwe accu's, acculaders en –boosters van Bosch zou dit probleem voortaan van de baan zijn.
Info

Bosch introduceert een nieuwe serie accu's van 6 Volt met retrodesign. Deze accu's zijn verkrijgbaar in zes varianten, geschikt voor de verschillende types van klassieke voertuigen. Ondanks hun retrodesign zijn deze accu's uitgerust met moderne technologie en zijn ze bovendien ook bijna volledig recyclebaar.

Meer dan 30 auto- en motorfietsen uit de periode 1934-1973, van een BMW-motor uit 1935, een Porsche Spyder 550 of Citroën 15CV, kunnen met deze zes nieuwe modellen accu's worden uitgerust. Deze accu's van Bosch zijn dankzij de kunststof behuizing niet alleen veiliger en stabieler, ze garanderen ook 70 procent meer startvermogen.

Bosch stelt ook een compleet aanbod van startapparaten voor historische en nieuwe voertuigen voor. Eigenaars van klassieke auto's of motoren moeten regelmatig zwakke accu's boosten of lege accu's opladen. De acculaders en -boosters van Bosch bieden een eenvoudige en gebruiksvriendelijke oplossing.

De draagbare en slimme acculaders C3 en C7 van Bosch beloven het snel, gemakkelijk en veilig opladen van de accu's. De acculader C3 heeft een laadcapaciteit van 6/12 Volt en de C7 van 12/24 Volt. Beide laders worden aangedreven door een interne microcomputer die een continue en automatische spanningsbewaking garandeert, inclusief een slimme lading. Ze beschikken over verschillende functies, zoals de sprongstart bij een lege accu als gevolg van bijvoorbeeld het aanlaten van de lichten, een automatische laadmodus en de onderhoudslaadcyclus die toelaat om accu's die zelden worden gebruikt, te monitoren en opgeladen te houden.

De acculaders C3 en C7 van Bosch kunnen permanent worden aangesloten op de accu's van voertuigen die zeer seizoensgebonden worden gebruikt. Met het oog op een maximale veiligheid ontvangen de volledig geïsoleerde, ergonomische klemmen geen stroom zolang de lader niet correct op de accu is aangesloten.

De accuboosters BAT 250/251 van Bosch beloven een autonome starthulp met intelligente elektronische bescherming. Ze zijn autonoom omdat zij niet moet worden aangesloten op het elektriciteitsnet en zijn  daardoor uiterst mobiel. Daarnaast beschikken de boosters over een uitgebreide autonomie van veertig 'starts'. Ze onderhouden het elektrisch systeem tot 50 Ampère, zijn vrij van storingen en spanningspieken, en zijn beschermd tegen ompoling, overbelasting en ontlading. De geïntegreerde automatische desactivering verzekert ook een vonkvrij gebruik.

IkWilVanMijnAutoAf
Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021
Morgan schetst nieuwe driewielerMorgan schetst nieuwe driewieler
3 december 2021
Polestar 3 aangekondigdPolestar 3 aangekondigd
2 december 2021