22 november 2005
 

Business News Radio

BNR Nieuwsradio breidt flits- en filewaarschuwingen uit

Autozine
22 november 2005 | BNR Nieuwsradio breidt zijn flits- en filewaarschuwingen uit met een TMC-service (Traffic Message Channel) voor automobilisten met navigatiesystemen. Met de nieuwe TMC-service biedt BNR Nieuwsradio automobilisten nu de mogelijkheid om via het navigatiesysteem automatisch op de hoogte te worden gehouden van actuele flits- en file-informatie.
Info

BNR Nieuwsradio is vier jaar geleden gestart luisteraars te verzoeken om actuele flitsers te melden bij de BNR-flitslijn (020 -5158515). De BNR-flitslijn is dag en nacht open. BNR Nieuwsradio meldt met regelmaat de flitslocaties en de files tijdens de radio-uitzendingen. In de spits gebeurt dit vier keer per uur. Bovendien zullen vanaf nu alle gemelde flitsers direct via het TMC-systeem worden doorgestuurd naar alle automobilisten met de juiste navigatiesystemen.

Michiel Bicker Caarten, hoofdredacteur BNR Nieuwsradio: "Toen wij met de flitsinformatie startten, waren nogal wat mensen verrast over ons initiatief. Momenteel wordt het als een service gezien die positief bijdraagt aan de verkeersveiligheid. De verkeerspolitie denkt daar inmiddels ook zo over. BNR Nieuwsradio is de enige zender in Nederland die 7 dagen per week de klok rond nieuws en informatie brengt. Het automatisch op de hoogte worden gebracht van de actuele flitsers via TMC zien wij als een waardevolle uitbreiding van onze service aan onze luisteraars".

Om TMC te ontvangen is een navigatiesysteem nodig met TMC. Met het instellen van BNR Nieuwsradio als voorkeursstation, worden alle snelheidscontroles automatisch naar het navigatiesysteem doorgestuurd. Tijdens het luisteren naar BNR Nieuwsradio pikt het navigatiesysteem voortdurend alle flitsinformatie op zodat het aanbod altijd actueel is.

Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021