26 mei 2016
 

BlaBlaCar

BlaBlaCar opent kantoor in Amsterdam

Autozine
26 mei 2016 | BlaBlaCar, de nieuwkomer die¬†alternatieve vervoersopties biedt, opent deze week een kantoor in Nederland. Het van oorsprong Franse bedrijf is naar eigen zeggen 's werelds grootste lange afstand ride sharing platform, met meer dan 25 miljoen leden in 22 landen. Het team in Nederland gaat vanuit Amsterdam de Benelux-landen aansturen. Belgi√ę, Nederland en Luxemburg zijn landen waar de deeleconomie sterk in opkomst is en bieden daarom enorm potentieel voor het bedrijf.
AutoCoach
Info

Het nieuwe kantoor in Nederland is het zestiende internationale kantoor van BlaBlaCar en staat onder leiding van Shana Smeets, Country Manager Benelux bij BlaBlaCar. De van oorsprong Belgische Smeets was al langer verantwoordelijk voor BlaBlaCar Benelux, maar opereerde de afgelopen jaren vanuit het hoofdkantoor in Parijs.

Smeets vertelt: "Ik ben blij dat we een nieuw kantoor mogen openen in Amsterdam. Het zorgt voor een betere connectie met de lokale markt en onze community. Met een vast en toegewijd team kunnen we de huidige, vertrouwde community op lokaal niveau gaan uitbreiden. Een ander voordeel is dat we gemakkelijker kunnen inspelen op lokale events en dichter bij potentiële partners zitten. We kijken ernaar uit om samen te werken met het wereldwijde team om ride sharing in de Benelux naar een hoger niveau te tillen".

Het ontstaan van de Nederlandse BlaBlaCar-hub is het gevolg van een mondiale expansiestrategie dankzij eerdere investeringsrondes, waaronder de grote investeringsronde van 200 miljoen dollar in september vorig jaar. Met de investering werd BlaBlaCar een van de meest gefinancierde start-ups van Europa en is daardoor ook een van de weinige unicorns in Europa.

Nicolas Brusson, medeoprichter en COO van BlaBlaCar, zegt: "Nederland is een broedplaats voor startups en daarom een goede plek om ons te vestigen. Met de opening van het kantoor in Amsterdam en een vast, lokaal team ter plaatse breekt een nieuwe fase aan. Op lokaal niveau kunnen wij voortbouwen op het mooie werk wat eerder vanuit Parijs is verricht en de groei in de bestaande landen versnellen".

BlaBlaCar is op dit moment in 22 landen actief: Benelux, Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, India, Italië, Kroatië, Mexico, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Servië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Oekraïne en het Verenigd Koninkrijk.

Wittebrug
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021