1 september 2014
 

Autozine

Autozine vernieuwt website

Autozine
1 september 2014 | De website van Autozine.nl is ingrijpend vernieuwd. De nieuwe website maakt gebruik van de laatste stand van de techniek. Het uiterlijk is fris en modern, terwijl de enorme schat aan gegevens die achter de website schuilgaat nog beter wordt ontsloten.
AutoCoach
Info

Autozine is van start gegaan in 1999 en was daarmee het eerste elektronische auto-magazine van Nederland. In die tijd waren "e-zines" de norm. Deze e-zines werden per e-mail verspreid en doen in veel opzichten denken aan de "mailinglists" van tegenwoordig. Het e-zine over auto's werd logischerwijs "Autozine" genoemd.

In de tijd van de e-zines stonden webbrowsers nog in de kinderschoenen. De mogelijkheden waren beperkt en de layout eenvoudig. Bovendien waren Internet-verbindingen zo traag dat het gebruik van afbeeldingen tot het minimum moest worden beperkt. Geen probleem, omdat ook de digitale fotografie nog nauwelijks ontwikkeld was. Tot voorkort was de Autozine website compatible met zelfs de elementaire webbrowsers van weleer ("Mosaic", "Lynx" en vroege versies van "NetScape").

Inmiddels zijn computers echter zo goedkoop dat iedereen toegang heeft tot de laatste stand van de techniek. Een Android computer is letterlijk voor enkele tientjes te koop. Daarom gooit Autozine het roer nu definitief om. Voor versie 3.0 van de website is gebruik gemaakt van "HTML5", "css sprites" en "SVG graphics".

De kenmerkende rustige en overzichtelijke layout is gebleven. Nog steeds staat de lezer op de eerste plaats, niet de adverteerder. Voor de vormgeving van de nieuwe website diende de uiterst succesvolle Autozine iPad app als leidraad. Het doel was om een modernere uitstraling te creëren en de aangeboden informatie nog logischer te presenteren. Zo staan onderaan iedere pagina nu lijstjes met verwijzingen naar aanvullende informatie. Op veler verzoek worden foto's voortaan in een hogere resolutie (1080 pixels, dus HD-formaat) gepresenteerd.

XLLease
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021