27 februari 2001
 

Autozine

Autozine opent WAP site

Autozine
27 februari 2001 | Volgens telefoonmaatschappijen is WAP de beste uitvinding sinds de telefoon zelf. De consument moet er tot nu toe nog maar weinig van hebben. Dat komt omdat de meeste WAP-toepassingen niet zijn gemaakt voor mobiel gebruik of op z'n zachtst gezegd triviaal zijn. Autozine, het eerste online automagazine, doet daar wat aan met een eigen WAP-site.
AutoCoach
Info

De toepassingen op deze site zijn speciaal ontwikkeld voor mobiel gebruik:

  1. Een kentekendatabase Aan de hand van een via de telefoon ingevoerd kenteken, geeft de database aan van welk bouwjaar en welke maand de betreffende auto is. De database bevat vrijwel alle kentekens en combinaties van 1959 tot nu. Dit is niet alleen leuk in de file, maar bijvoorbeeld heel zinvol bij aanschaf van een gebruikte auto.
  2. Het laatste autonieuws Speciaal voor mobiel gebruik biedt de Autozine WAP-site een verkorte versie van het autonieuws zoals dat op de website is te vinden. Onze nieuwsredactie verzamelt dagelijks het laatste autonieuws uit binnen- en buitenland. Dat nieuws wordt voor mobiel gebruik teruggebracht tot de belangrijkste koppen. Wanneer relevant worden foto's verkleind en gerasterd om zelfs mobiel een glimp op te kunnen vangen van de interessantste primeurs. De complete inhoud van de berichten is eventueel later met een echte webbrowser via de website te raadplegen.
  3. Inhoud huidige nummer Autozine Om de weten wat de Autozine website biedt, is op de WAP-site de inhoud van het huidige nummer te vinden.
Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Skoda KAROQ aangepast voor 2022Skoda KAROQ aangepast voor 2022
30 november 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022
29 november 2021