4 februari 2011
 

Auto Review

Auto Review organiseert wedstrijd Autokenner van het jaar 2011

Autozine
4 februari 2011 | Het tijdschrift Auto Review organiseert in aanloop naar de AutoRAI 2011 de kenniswedstrijd 'Autokenner van het Jaar'. De finale van de strijd wordt in samenwerking met de AutoRAI op 20 april. De 'Autokenner van het Jaar 2011' maakt een weekend lang deel uit van het professionele Chevrolet Racing Team tijdens de WTCC-race op het circuit van Zolder op 22, 23 en 24 april.
AutoCoach
Info

Auto Review is deze week gestart met de eerste voorronde van de kennisquiz Autokenner van het Jaar 2011. De voorronden worden via AutokennerVanHetJaar.nl gehouden. Deelnemers dienen zich aan te melden voor de speciale nieuwsbrief van de automotive kennisquiz en krijgen dan tien weken lang een digitaal seintje dat de nieuwe vragen on-line staan. Elke week staan er tien nieuwe meerkeuzevragen klaar om beantwoord te worden. Wanneer in één van de tien ronden alle vragen correct zijn beantwoord, maken de deelnemers kans op een plaats in de Grande Finale, die wordt gespeeld tijdens de AutoRAI-show. Uit elke voorronde komen tien winnaars, zodat er honderd deelnemers overblijven voor de finale.

De grote finale vindt plaats op woensdagavond 20 april in de Forumzaal van Amsterdam RAI. Bavo Galama, de presentator van het tv-programma 'Gek op Wielen', zal tijdens de 'Autokenner van het Jaar' finale optreden als quizmaster. Honderd finalisten en hun gasten zullen in Amsterdam samenkomen om de finale te spelen. Dankzij de samenwerking met de AutoRAI hebben de finalisten en hun gasten bovendien de gehele dag gratis toegang tot de AutoRAI 2011.

De prijs voor de Autokenner van het Jaar 2011 is een beloning die niet te koop is. Samen met een gast vertrekt de winnaar binnen dagen na de uitslag op vrijdag 22 april met een primeur van de AutoRAI, een hagelnieuwe Chevrolet Orlando, naar het Belgische circuit van Zolder. Het gehele weekend, drie dagen lang, maakt de Autokenner van het Jaar deel uit van het Chevrolet Racing Team, als monteur, als assistent van de teammanager of als PA van een coureur. De overnachting in het teamhotel wordt uiteraard verzorgd en de teamkleding hangt al klaar. Eric Nève, de Team Manager van Chevrolet Racing, dat afgelopen jaar met de Chevrolet Cruze twee WTCC-wereldtitels behaalde, zal de prijs persoonlijk overhandigen aan de winnaar.

De vijf finalisten krijgen een LG flatscreen, ter beschikking gesteld door PlasmaDiscounter.nl. Op dat 37-inch flatscreen zijn de races van het WTCC, de prestaties van het Chevrolet WTCC-team en die van Auto Review columnist Tom Coronel, het hele seizoen te volgen.

5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia
8 december 2021
Citroën Berlingo bestaat 25 jaarCitroën Berlingo bestaat 25 jaar
7 december 2021
Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021