29 januari 2015
 

Finnik

Autoplatform Finnik gaat van start

Autozine
29 januari 2015 | Vandaag wordt het autoplatform Finnik gelanceerd. Het platform heeft als doel iedereen in Nederland met informatie en inzicht teondersteunen bij het maken van keuzes wanneer het om auto's gaat. Finnikis onderdeel van VWE, een van de grootste onafhankelijke RDW-providersvan Nederland. Het platform komt uit de koker van het team achter de appsiKenteken en Kenteken Informatie, de meest gebruikte kenteken-apps in Nederland.
AutoCoach
Info

Het idee voor Finnik ontstond door het grote succes van de verschillende kenteken- apps. Hierdoor werd duidelijk dat de behoefte aan informatie over auto's de laatste jaren enorm is gegroeid en er ruimte was voor een verdiepingsslag.

Thomas Edens, directeur bij Finnik: "Zo kwam bij ons boven drijven: Welke vragen en onzekerheden spelen er allemaal bij beslissingen rondom auto's? Wij vinden dat in Nederland geen mens onzeker zou moeten zijn over informatie of een beslissing rondom zijn of haar (toekomstige) auto. Dit is het vertrekpunt geweest voor Finnik"/ Het doel van Finnik is iedereen in Nederland te ondersteunen bij het vinden van informatie, services en diensten die helpen bij het nemen van beslissingen wanneer het om auto's gaat.

Finnik wil consumenten ondersteunen in alle verschillende fasen van het bezitten van een auto. Daarom biedt het platform informatie en handvatten voor consumenten die naar auto's kijken, een auto willen aanschaffen, er eentje rijden of juist willen verkopen. Edens: "Je vindt hier kosteloos alle informatie die in deze verschillende fasen van pas kan komen. Van waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe auto, tot bij welke platforms je je auto het beste te koop kan zetten. Ons voornaamste doel hierbij is onafhankelijke informatieverstrekking"/ Finnik verdient geld door een vergoeding te vragen voor een aantal betaalde diensten die worden afgenomen op het platform en door advertenties op het platform te plaatsen.

Om consumenten van zoveel mogelijk onafhankelijke informatie te voorzien, heeft Finnik toegang tot de databronnen van VWE. Hierdoor is Finnik in staat complete, feitelijke informatie te leveren over auto's. In het Finnik Autorapport staat de meest uitgebreide informatie over auto's. Zoals technische gegevens, APK-afkeurpunten, weetjes en financiële informatie. "Met deze informatie willen we het gebruikers makkelijker maken om te zien wat er allemaal aan informatie over die auto beschikbaar is, zodat zij kunnen bepalen of de auto daadwerkelijk aan hun eisen voldoet". aldus Edens. Uiteindelijk wil Finnik ook gebruikersdata gaan verzamelen om de informatie nog vollediger te maken.

KwikFit
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021