29 maart 2002
 

Auto op naam

autobedrijven zetten auto vanaf 1 april zelf op naam

Autozine
29 maart 2002 | Vanaf 1 april 2002 kunnen voertuigbedrijven in Nederland (waaronder autobedrijven) voertuigen op naam zetten in het eigen bedrijf. Na verkoop van een voertuig kan nu ter plekke een kenteken op naam van de nieuwe eigenaar worden gezet. De bijbehorende kentekendocumenten kunnen dan direct aan de klant mee worden gegeven. De gang naar het postkantoor wordt hierdoor overbodig. Het voertuigbedrijf hoeft niet meer iemand naar het postkantoor te sturen en de particuliere klant hoeft zijn rijbewijs niet meer achter te laten. Naar verwachting scheelt dit de autobranche vele miljoenen euro per jaar aan o.a. improductieve uren. Samen met de autobranche en de ministeries van Verkeer en Waterstaat, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Justitie is de tenaamstelling bij het garagebedrijf door de RDW jarenlang voorbereid.
Info

Van de 16.000 voertuigbedrijven hebben inmiddels ongeveer 1.500 bedrijven de bevoegdheid om in het eigen voertuigbedrijf op naam te kunnen zetten, aangevraagd. De verwachting is dat op niet al te lange termijn tussen de drie- en vierduizend bedrijven zich aanmelden bij de RDW voor de bevoegdheid.

De nieuwe tenaamstellingsprocedure houdt in dat de nieuwe eigenaar persoonlijk moet verschijnen bij het voertuigbedrijf en zich legitimeert met een rijbewijs. Als na controle met de registers van de RDW alles akkoord is bevonden, vindt de mutatie in het kentekenregister plaats en kan het garagebedrijf het kentekenbewijs deel II printen om deze vervolgens aan de koper te overhandigen. De gehele procedure duurt naar schatting enkele minuten.

Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021