7 oktober 2009
 

Athlon Car Lease

Athlon start met Carpool Online

Autozine
7 oktober 2009 | Athlon Car Lease introduceert een online platform voor de organisatie van carpooling. Via Athlon Carpool Online kunnen werkgevers en hun werknemers online zien welke personen dezelfde routes reizen en onderling carpoolafspraken maken. Athlon Car Lease start een communicatiecampagne, speciaal gericht op de werkgevers, om hen te stimuleren van deze carpooltool gebruik te maken.
Info

De site wordt op 8 oktober, op de dag die door ANWB is uitgeroepen als de Filevrije dag, officieel geopend door The Stig die in een elektrische Lotus een carpoolreis op zich neemt vanuit Athlon Carpool Online. Men kan zich hiervoor inschrijven via AthlonCarLease.nl tot woensdag 7 oktober 16.00 uur.

Bedrijven en hun werknemers kunnen met deze nieuwe service veel brandstof en geld besparen. Ook leveren ze door deelname aan dit initiatief een bijdrage aan het verminderen van de files en een schoner milieu, immers er komen minder auto's op de weg en de CO2-uitstoot wordt hiermee gereduceerd. Op de site wordt via een teller bijgehouden hoeveel de totale CO2-reductie is.

Richard Sikkel, algemeen directeur Athlon Car Lease: "Steeds meer bedrijven en hun werknemers willen wel de voordelen van het autorijden maar niet de hoge kosten. Met carpoolen bereik je dit. We zien een centrale rol weggelegd voor werkgevers rondom Athlon Carpool Online. We gaan hen de komende tijd dan ook intensief stimuleren om deze service bijvoorbeeld via hun Intranet aan hun werknemers aan te bieden. Hierbij bieden wij het product gratis aan, maar kunnen dit verder uitbreiden door het desgewenst in de look-and-feel van het bedrijf aan te passen. Via onze site is het ook mogelijk om voor elk bedrijf een eigen CO2-besparingsrapportage te maken".

Werknemers geven op AthlonCarpoolOnline.nl vertrek- en eindbestemming in. Dit kan tot op straat- en huisnummerniveau. Zij zien vervolgens alle relevante ritten van passagiers of berijders die dezelfde kant op reizen met hun reistijden en dat zij een auto voor die rit willen delen. Zij kunnen dan op een rit klikken om contact op te nemen met deze persoon om vervolgens een afspraak te maken over de tijden en prijs van de reis.

IkWilVanMijnAutoAf
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021