25 februari 2011
 

Athlon Car Lease

Athlon lanceert kilometerregistratie app

Autozine
25 februari 2011 | Athlon Car Lease lanceert vandaag het kilometerregistratie platform "Athlon Rittenregistratie", inclusief de iPhone app "Athlon Ritten". Voor leaserijders die hun leaseauto buiten de bijtelling willen houden is het van groot belang dat zij niet meer dan 500 kilometer per jaar privé rijden. Tevens moeten zij dit bij de fiscus kunnen aantonen met een sluitende kilometeradministratie. De tool maakt het voor zakelijke rijders mogelijk om een sluitende rittenregistratie te krijgen en bovendien altijd een online back-up ervan te hebben.
AutoCoach
Info

De leasemaatschappij biedt zakelijke rijders met de tool een goedkope manier om bijtelling te voorkomen. De ritten kunnen via het web of onderweg via een smartphone ingevoerd worden. De ingegeven vertrekpunten en bestemmingen van de leaserijders worden door de leasemaatschappij automatisch opgeslagen. Hierdoor worden bij het intypen van de eerste letters de volgende keren de adresgegevens automatisch aangevuld. Met kant en klare rapportages in Excel-, CSV- of PDF-bestand, die zijn afgestemd met de Belastingdienst, besparen zakelijke rijders zich een hoop rompslomp.

Paul Harms, algemeen directeur Athlon Car Lease: "Belangrijk voor de berijder is, dat zijn kilometers binnen één route automatisch naar zakelijk en privé worden gesplitst. Dit voorkomt aparte ritteninvoer met een teveel aan privé kilometers. Daarnaast wordt een prognose afgegeven voor het eventueel overschrijden van de 500 kilometer limiet en ontvangt de berijder een waarschuwing als ritten niet aaneengesloten zijn".

De tool is ook geïntegreerd met Google Maps. Berijders kunnen met één klik vertrek en bestemming invoeren en opmerkingen toevoegen. Ook kunnen zij nog slepen om alternatieve routes aan te geven vanwege bijvoorbeeld files of andere oorzaken.

Voor € 3,- per maand (exclusief BTW) kunnen zakelijke rijders gebruik maken van de tool en boetes vanwege een overschrijding van privé kilometers of een onvolledige kilometerregistratie voorkomen. Zij kunnen de tool ook eerst uitproberen. De leasemaatschappij geeft de eerste maand gratis toegang tot het volledige kilometerregistratie platform inclusief de iPhone app "Athlon Ritten". Daarna is het abonnement per maand opzegbaar. Via RittenRegistratie.AthlonCarLease.nl kan een gratis proefaccount worden aangemaakt. De iPhone app 'Athlon Ritten' is gratis beschikbaar in de App Store van Apple. Binnenkort is de app ook voor andere smartphones beschikbaar.

XLLease
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021