21 januari 2008
 

Geen schilderij zonder auto

Araun Gordijn opent tentoonstelling: Geen schilderij zonder auto

Autozine
21 januari 2008 | Vijftien nieuwe schilderijen en aquarellen van kunstenaar Araun Gordijn zullen vanaf maandag 18 februari tot en met 18 maart aanstaande worden geƫxposeerd in het oude stadhuis van Schoonhoven. De tentoonstelling "Geen schilderij zonder auto" is een initiatief van de Stichting Culturele Activiteiten Schoonhoven en laat Gordijn's meest recente werk zien.
Info

Araun Gordijn (1947) studeerde af aan de Rietveld Academie en maakte naam met realistische schilderijen over een gedroomd en gereconstrueerd Amerika. In zijn stadslandschappen - 'roadside-culture' - figureren meestal auto's en/of brandstofstations. Zijn schilderijen en aquarellen geven vaak een gevoel van ruimte en stilte en spelen zich af op de oude Rijksweg bij Gouda, langs Route 66 of in een armoedig gehucht in Georgia, waar je nooit zult wederkeren, maar dat er over twintig jaar nog even vergeten en eenzaam bij ligt als in de voorstelling. Het beeld kent vaak vele details en laat zich lezen alsof er in rondgewandeld kan worden; de een steekt de hoek om op Main Street, een ander neemt er de 'Greyhound' bus. De reis door de tijd kan worden aangevangen.

Araun Gordijn won meerdere prijzen met zijn werk, waaronder de Europaprijs, de Arti/Mediamaxprijs en de Theo van der Nahmerprijs. Zijn werk is vertegenwoordigd in particuliere- en rijkscollecties en in tal van internationale bedrijfscollecties. Hij publiceerde vijf boeken: 'City limits, U.S.A.', 'Drive the sidewalk U.S.A.' 'Still America' en 'Vijftig benzinestations Holland/Amerika'. Zijn meest recente boek 'Triviale Illusies' werd in recordtijd uitverkocht.

De tentoonstelling "Geen schilderij zonder auto" is gratis te bezoeken vanaf maandag 18 februari tot en met 18 maart aanstaande in expositieruimte 'De Turfkelder', Stadhuisstraat 1 te Schoonhoven. Openingstijden: maandag van 13.30 tot 16.30 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 tot 16.30 uur en zaterdag van 10.30 tot 15.30 uur. Zondag gesloten.

Dutchlease
Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021
Morgan schetst nieuwe driewielerMorgan schetst nieuwe driewieler
3 december 2021
Polestar 3 aangekondigdPolestar 3 aangekondigd
2 december 2021