12 januari 2005
 

Apple iPod

Apple en autofabrikanten werken samen aan iPod-integratie

Autozine
12 januari 2005 | Apple maakt bekend dat het samenwerkt met Mercedes-Benz, Volvo, Nissan, Alfa Romeo en Ferrari aan de integratie van de iPod in de autostereosystemen van deze fabrikanten in 2005. De iPod Integration Kit for Mercedes-Benz wordt in april in de Verenigde Staten geintroduceerd samen met de nieuw ontworpen 2006 Mercedes-Benz M-klasse. Volvo biedt iPod-connectiviteitsopties aan voor alle Amerikaanse 2005-modellen. Nissan, Alfa Romeo en Ferrari zullen later dit jaar nadere informatie verstrekken over hun autostereosystemen met iPod-integratie. Deze fabrikanten sluiten zich aan bij BMW en Mini die al in 2004 met geintegreerde iPod-oplossingen op de markt kwamen.
Info

"Vrijwel alle autofabrikanten ter wereld zijn bezig om de iPod in 2005 in hun auto's te integreren", aldus Philip Schiller, Senior Vice President Worldwide Product Marketing van Apple. "iPod-gebruikers willen hun complete muziekverzameling overal bij zich hebben, ook in de auto, en daarom zijn we buitengewoon verheugd om samen met zoveel toonaangevende autofabrikanten te kunnen werken aan geintegreerde oplossingen."

De iPod vormt wereldwijd de populairste serie digitale-muziekspelers en biedt Mac- en pc-gebruikers de uitgelezen manier om thuis, onderweg en in de auto naar muziek te luisteren. Apple werkt nauw samen met grote autofabrikanten om gebruikers een luisterervaring te bieden via autostereosystemen, aangezien de auto een perfecte plek is om naar iPod-muziek te luisteren.

De iPod Integration Kit for Mercedes-Benz wordt in april in de Verenigde Staten geintroduceerd met de nieuw ontworpen 2006 Mercedes-Benz M-klasse. De kit zal later dit jaar voor de meeste andere 2005- en 2006-modellen beschikbaar zijn. Mercedes-Benz is de eerste autofabrikant die bestuurders volledige iPod-navigatievoorzieningen biedt. Met het audiosysteem van Mercedes-Benz kan de volledige muziekverzameling van de iPod worden beluisterd en kan de bestuurder zowel met de multifunctieregelaars op het stuur als met het geintegreerde multifunctiescherm op het instrumentenpaneel zijn favoriete muziek selecteren op artiest, album of afspeellijst.

Met de twee iPod-connectiviteitsopties van Volvo voor de gehele Amerikaanse 2005-modellijn kunnen iPod-gebruikers via het Volvo-audiosysteem de gehele muziekverzameling benaderen. De Volvo iPod Adapter zal beschikbaar zijn voor S60-, S80- en V70/XC70-modellen. De iPod wordt hierbij aangesloten op een kabel die zich in het handschoenenvak bevindt. Bestuurders van de S40, V50 en XC90 kunnen gebruikmaken van een FM-zender die op het dashboard wordt gemonteerd. Met de Volvo iPod Adapter kunnen gebruikers de iPod bedienen via het audiosysteem van Volvo en via regelaars op het stuur. Met beide opties wordt de iPod opgeladen wanneer hij is aangesloten.

Later dit jaar komen Nissan, Alfa Romeo en Ferrari met nadere informatie over beschikbaarheid, voorzieningen en prijzen.

Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Skoda KAROQ aangepast voor 2022Skoda KAROQ aangepast voor 2022
30 november 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022
29 november 2021