7 september 2004
 

Alpine car-audio

Alpine lanceert interface voor bediening van Apple iPod via autoradio

Autozine
7 september 2004 | Alpine lanceert in de herfst een vernieuwende interface waarmee gebruikers via hun audio-installatie alle functies van hun Apple iPod kunnen bedienen en optimaal benutten. De Alpine interface voor iPod (ref. KCA-420i) staat borg voor een goede geluidskwaliteit en stelt de gebruiker in staat de iPod te bedienen vanaf zijn of haar Alpine Ai-NET autoradio.
AutoCoach
Info

"De belangstelling voor onze iPod-interface is onvoorstelbaar", verklaart Katsumi Kuramochi, commercieel en marketingdirecteur van Alpine Electronics (Europe) GmbH. "Er is duidelijk een enthousiaste consumentenmarkt die een goede geluidskwaliteit en een praktische bediening van de iPod in hun auto wensen. Deze interface is de geëntegreerde oplossing die de iPod-gebruikers verwachtten voor het interieur van hun voertuig".

De oplossing stelt de gebruiker in staat de iPod te bedienen vanaf de autoradio of met de infraroodafstandsbediening, informatie over het beluisterde muzieknummer (naam van de uitvoerder, het album en/of het nummer) weer te geven op het display en, via de 'Quick Search' functie, snel de gewenste bestanden op te vragen. De MediaXpander technologie van Alpine reproduceert details die bij de compressie van de audio-bestanden verloren gingen, zodat de gecomprimeerde bestanden een strakke weergave van het originele stuk waarborgen.

De Alpine interface voor iPod is makkelijk in de auto te installeren, onder een stoel, achter het dashboard of in de koffer. Een kabel verbindt de interface met de Alpine autoradio, een tweede vertrekt vanaf de interface voor de aansluiting van de iPod. De interface laadt de iPod op wanneer die wordt aangesloten. De Alpine interface is compatibel met iPod en iPod Mini, voorzien van een vastgeclipte stekker. De afzonderlijk verkochte Alpine Ai-NET autoradio's zijn bij alle Alpine-verdelers verkrijgbaar. iPod Mini en iPod, die eveneens afzonderlijk worden verkocht, zijn verkrijgbaar bij alle verkooppunten van Apple.

KwikFit
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021