4 oktober 2018
 

Allego

Allego laadt slimmer dankzij EV Cloud

Autozine
4 oktober 2018 | Allego biedt bedrijven en e-rijders meer controle over laadsessies. Allego's EV Cloud is uitgebreid met een slimme laadoplossing die bedrijven, netbeheerders en energieleveranciers in staat stelt om de energievraag van elektrische auto's te beïnvloeden. Het verschuift en verspreidt laadsessies van elektrische voertuigen (EV's), bijvoorbeeld naar tijdstippen waarop duurzame energie wordt geproduceerd, als de energieprijzen laag zijn of om de energiecapaciteit op het net of op de netaansluiting te beheren. Deze slimme laadoplossingen kunnen worden gebruikt door een breed scala aan EV's en laadstations.
Info

Met het groeiende aantal elektrische voertuigen zijn netstabiliteit en het beheer van energie essentieel voor locatie-eigenaren, energieleveranciers, nutsbedrijven, gemeenten, wagenparkbeheerders en natuurlijk e-rijders. Slim omgaan met energie is noodzakelijk, omdat het opwekken van energie uit duurzame bronnen afhankelijk is van zon- en windkracht. Bovendien brengt de ontwikkeling van elektrische mobiliteit nieuwe technische innovaties met zich mee.

EV's zijn in de toekomst niet langer alleen verbruikers van elektriciteit, maar ook in staat om stroom terug te leveren aan het net. Dit vraagt om een betrouwbare en slimme laadoplossing voor datamodellering en real-time dataverwerking in de cloud. Daarom maakt de nieuwe oplossing van een nieuwe dienst die het mogelijk maakt intelligentie toe te voegen aan real-time IoT-data en rekening kan houden met individuele behoeften van de e-rijder (zoals het type EV en de vertrektijd) om het uiteindelijke laadprofiel te bepalen. De oplossing ondersteunt alle soorten elektrische voertuigen en maakt het mogelijk om de prijs van het laden en de laadprioriteit aan te passen.

Dutchlease
Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Skoda KAROQ aangepast voor 2022Skoda KAROQ aangepast voor 2022
30 november 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022
29 november 2021