8 oktober 2018
 

Allego

Allego introduceert contactloos betalen met pinpas en creditcard

Autozine
8 oktober 2018 | Allego, Visa, American Express en Mastercard hebben samen een nieuwe, gecertificeerde betaalstandaard ontwikkeld. Hiermee zijn e-rijders in staat om met pinpas en creditcard contactloos te betalen via (EMV) NFC bij aangepaste Allego-laders voor elektrische auto's. De eerste Allego-snellader met (EMV) NFC-technologie is vanaf vandaag te gebruiken bij het Shell Holloway servicestation in Londen. De nieuwe technologie wordt daarna via het Shell Recharge-netwerk in het Verenigd Koninkrijk verder uitgerold. Vanaf 2019 wordt elke nieuwe snellader van Allego standaard met deze nieuwe functie geïnstalleerd.
Info

De contactloze betaaltechnologie vereenvoudigt de laadervaring en maakt het mogelijk om eenvoudig een laadsessie te starten, stoppen en betalen. Dit door de pinpas, creditcard, 'wearable' of het NFC-apparaat (met betaaldiensten als Apple Pay en Google Pay) tegen de betaalterminal van de lader aan te houden. De samenwerking met Visa en andere kaartsystemen maakt het voor e-rijders mogelijk om aan het einde van een laadsessie precies te zien hoeveel het hen heeft gekost.

EMV staat voor Europay, Mastercard en Visa en is een beveiligingsstandaard voor de chips die zich in debit en creditcards bevinden. NFC staat voor Near-Field Communication en is de technologie waarmee gegevens kunnen worden gelezen zonder contact.

"De nieuwe betaaloplossing bij onze laders is essentieel om e-rijders meer gemak en prijstransparantie te bieden. Wij geloven in een consumentgerichte EV-markt, waarin e-rijders toegang hebben tot elke laadfaciliteit, kunnen betalen hoe zij willen en snel een overzicht krijgen van hun kosten", zegt Anja van Niersen, CEO Allego. "Dankzij de sterke samenwerking met Visa, konden we de inzet van de betaaldiensten bij onze laders versnellen. Dit is een stap die het laden van een elektrische auto gemakkelijker en toegankelijker maakt voor al onze klanten."

"De missie van Visa is om de wereld te verbinden via het meest innovatieve, betrouwbare en veilige betalingsnetwerk, dus we zijn blij dat we samen met Allego en Shell de betalingservaring voor e-rijders kunnen verbeteren", zegt Hemlata Narasimhan, Head of Merchant Services Europa bij Visa. "Tot nu toe werden e-rijders geconfronteerd met een langdurig registratieproces om hun voertuigen te laden, maar deze samenwerking betekent dat zij eenvoudig kunnen betalen bij Shell-stations zonder dat ze een contract hoeven aan te gaan of betalingen op maandbasis hoeven af te rekenen. E-rijders zijn gewend aan een probleemloze ervaring als zij zich achter het stuur bevinden en nu maken wij een soortgelijke ervaring mogelijk wanneer zij hun voertuig laden."

Jane Lindsay-Green, Shell UK Future Fuels manager: "Shell Recharge biedt bestuurders van elektrische voertuigen een handige manier om hun auto onderweg te laden. We weten dat betaalgemak een prioriteit is voor e-rijders en daarom zijn we blij dat we met Allego samenwerken om klanten van Shell Recharge een snelle, eenvoudige en probleemloze betaaloplossing te bieden."

XLLease
Polestar 3 aangekondigdPolestar 3 aangekondigd
2 december 2021
Toyota introduceert Corolla CrossToyota introduceert Corolla Cross
2 december 2021
Lexus onthult ROV ConceptLexus onthult ROV Concept
2 december 2021
Kia maakt prijs Sportage 2022 bekendKia maakt prijs Sportage 2022 bekend
2 december 2021