6 februari 2004
 

Tegen Zinloos Geweld

Landelijke actie tegen agressie in het verkeer gestart

Autozine
6 februari 2004 | De Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld, energiemaatschappij BP, autofabrikant Ford en Noordzee FM gaan samen actie ondernemen tegen agressie en geweld in het verkeer. Via de BP stations, de Ford-dealers en het radioprogramma 'Goedemorgen Gordon' wordt de weggebruiker in Nederland opgeroepen om aan de actie mee te doen. De actie, 'Met een goed en veilig gevoel op weg', begint op maandag 9 februari a.s. en heeft een looptijd van zes weken.
Info

Met deze actie willen de vier partijen een aanzet geven tot bewustwording: agressie en geweld in onze samenleving -en dus ook in het verkeer- mogen niet vanzelfsprekend worden.

Weggebruikers, die aan de actie deelnemen, ontvangen op de BP stations onder andere een sticker met het logo van de Stichting, het lieveheersbeestje. Deze kunnen zij achterop hun vervoermiddel plakken. Daarnaast ontvangen zij een folder met meer uitleg over de achtergrond van de actie en een kraskaart, waarmee zij vele prijzen kunnen winnen. Als hoofdprijs worden er twee rode Ford Ka's met zwarte stippen weggegeven. De winnaars hiervan zullen op 22 maart, in de uitzending van Gordon op Noordzee 100.7 FM, bekend worden gemaakt. Met behulp van een inzamelingsactie op de BP stations hopen de initiatiefnemers een substantieel bedrag in te zamelen voor het belangrijke werk van de Stichting.

De Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld werkt al meer dan een jaar samen met BP aan het verbeteren van de veiligheid op de BP stations in Nederland, en met goed resultaat. Ford heeft zich begin dit jaar aan de Stichting verbonden in het kader van de waarde die het bedrijf hecht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ford naar eigen zeggen gaat graag verder dan het verkopen van auto's. Ze wil volgens een woordvoerder niet alleen dat haar klanten rijden in een betrouwbare en veilige auto, maar ook dat men goed en veilig op weg is.

KwikFit
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021