23 februari 2005
 

Het nieuwe rijden

1.2 miljoen euro subsidie voor Het nieuwe Rijden

Autozine
23 februari 2005 | Voor verdere stimulering van Het Nieuwe Rijden is een bedrag van ruim 1,2 miljoen euro beschikbaar gesteld voor subsidies. Het Nieuwe Rijden is een manier van autorijden die past bij de moderne autotechniek. De rijstijl van Het Nieuwe Rijden is een comfortabele rijstijl die gemiddeld 10% brandstof bespaart, veiliger is en bijdraagt aan een beter milieu. Organisaties die voor subsidie in aanmerking willen komen kunnen tot en met 31 oktober 2005 bij SenterNovem projectvoorstellen indienen.
Info

Minister Peijs van Verkeer en Waterstaat wil met het subsidieprogramma een bijdrage leveren aan het Klimaatbeleid. Naast een aanzienlijke CO2-reductie biedt Het Nieuwe Rijden meer veiligheid, meer comfort en levert ook kostenbesparing op doordat er sprake is van een lager brandstofverbruik, minder slijtage aan het voertuig en lagere onderhouds- en schadekosten. Ook andere emissies en verkeerslawaai worden met de rijstijl teruggedrongen.

Het subsidieprogramma ondersteunt projecten die zich richten op het bevorderen van de toepassing van de rijstijl van Het Nieuwe Rijden door rijbewijsbezitters, van het gebruik van brandstofbesparende in-car apparatuur en van het regelmatig controleren en zonodig aanpassen van de bandenspanning van motorvoertuigen.

De subsidie bedraagt maximaal 200.000 euro per project. Projecten dienen minimaal 10 ton CO2-reductie per jaar op te leveren. Gedurende het project worden hiervoor metingen van brandstofverbruik en kilometrage bijgehouden.

Het Subsidieprogramma Het Nieuwe Rijden 2005 is bedoeld voor gemeenten, provincies, bedrijven, garagehouders, benzinepomphouders, wagenparkbeheerders, importeurs en dealers, brancheorganisaties, consumentenorganisaties, verkeersveiligheidsorganisaties, non-gouvermentele organisaties en aanbieders van voortgezette rijopleidingen. Particulieren kunnen geen subsidieaanvragen indienen. Aanvragen van particulieren en kleinere bedrijven kunnen door bovengenoemde organisaties gebundeld worden.

XLLease
Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Skoda KAROQ aangepast voor 2022Skoda KAROQ aangepast voor 2022
30 november 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022
29 november 2021