22 augustus 2008
 

Mitsubishi

Amsterdams team rijdt voor Stichting Sundjata in de Amsterdam-Dakar Challenge

Autozine
22 augustus 2008 | Op 1 november 2008 vertrekt het team InDeZandbak.nl uit Amsterdam voor de jubileumeditie van de Amsterdam-Dakar Challenge. Volledig afhankelijk van sponsoren en donoren rijden zij de 7500 kilometer tellende Full Extreme Route in een 4X4 barrel voor het goede doel, Stichting Sundjata.

Het team dat bestaat uit Janneke van der Kroft en Merel Drijver helpt de stichting met de bouw van een huishoudschool in Senegal.

Mitsubishi Pajero (1982 - 2007)

Het is de vijfde keer dat de Amsterdam–Dakar Challenge wordt georganiseerd en de derde achtereenvolgende keer dat de Full Extreme Route wordt gereden. Deze vrij te rijden route is opgebouwd uit veel bergpassen, gravel en het nodige zand.

Na de annulering van Le Dakar in februari 2008 wordt het dit jaar een bijzondere editie met een record aan deelnemende teams. Het team InDeZandbak.nl selecteerde Stichting Sundjata om een groeiend maatschappelijk probleem in Senegal te helpen keren. Veel onderontwikkelde meisjes (vanaf acht jaar) trekken van het platteland naar de stad om huishoudelijk werk te verrichten bij rijke gezinnen.

De Federatie van Vakbonden van Senegal (CNTS) heeft voorgesteld een huishoudschool voor deze meisjes te bouwen. Gedurende een half jaar worden de meisjes bijgeschoold en opgevangen door Stichting Sundjata.

Mitsubishi Pajero tijdelijk als CruiseMitsubishi Pajero tijdelijk als Cruise
29 december 2005
Mitsubishi Pajero met Warrior PackMitsubishi Pajero met Warrior Pack
4 november 2003
 

Info

Techniek

Prijs

Forum