16 januari 2006
 

Mitsubishi

Wereldprimeur voor Mitsubishi Colt CZC

Autozine
16 januari 2006 | Met de Colt CZC coupe-cabriolet toont Mitsubishi tijdens de aankomende Autosalon van Geneve een wereldprimeur. De CZC coupe-cabriolet is de derde variant binnen het gamma van de Colt, en werd ontwikkeld in samenwerking met de Italiaanse ontwerper Pininfarina. In maart van dit jaar gaat in Turijn de productie van start.
 

Twee jaar na de introductie van de Colt 5-deurs en een jaar nadat Mitsubishi de Colt CZ3 3-deurs op de markt bracht, maakt de nieuwe CZC coupe-cabriolet zijn opwachting. Deze open versie van de nieuwe Colt treedt in de voetsporen van de allereerste auto die Mitsubishi ooit tentoonstelde: de Colt 600 Convertible die zijn debuut maakte tijdens de Tokyo Motor Show van 1962. Ook deze bijzondere auto is tijdens de 76ste Autosalon van Geneve op de stand van Mitsubishi te zien.

Mitsubishi

Voor de CZC coupe-cabriolet heeft Mitsubishi gebruikgemaakt van het platform van de 5-deurs Colt, dat enigszins langer is dan dat van de Colt CZ3. Dankzij de 2,50 meter lange wielbasis is een 2+2-interieur ontstaan met een ruimtelijk karakter. Daarin is niet alleen plaats voor een inklapbare hardtop, zoals inmiddels gemeengoed is in deze klasse, maar ook voor een aanzienlijke hoeveelheid bagageruimte. Dankzij de lange wielbasis, de forse spoorbreedte en de 16-inch wielen oogt de nieuwe Colt CZC zeer dynamisch.

Voor sportieve prestaties zorgt een 1,5-liter MIVEC-turbomotor met een vermogen van 150 pk (110 kW). Met deze motor accelereert de Colt CZC in 8,4 seconden naar 100 km/uur. De topsnelheid bedraagt 202 km/uur. Behalve met deze krachtbron zal de Colt CZC ook leverbaar zijn met een ongeblazen 1,5 liter benzinemotor met een vermogen van 109 pk (80 kW).

De assemblage vindt plaats bij Pininfarina's fabriek in Bairo (Italië). Het Nederlandse NedCar zorgt voor de aanlevering van de carrosserie en de onderdelen. De Europese marktintroductie van de Colt CZC coupe-cabriolet staat gepland voor het tweede kwartaal van 2006.