9 augustus 2001
 

Mitsubishi

Vuurdoop tijdens rally van San Remo

Autozine
9 augustus 2001 | Met de eerste Mitsubishi World Rally Car (WRC) slaat het merk een nieuw en opwindend hoofdstuk open in haar autosport historie. De Mitsubishi Lancer Evolution WRC verschijnt voor het eerst aan de start van het FIA Wereld Kampioenschap tijdens de Rally van San Remo (5-7 Oktober).
Profile
Info

De overstap van een groep A-auto naar een World Rally Car betekent een grote verandering in het autosportbeleid van Mitsubishi. Groep A-auto's mogen beduidend minder afwijken van een standaard straatversie dan WRC auto's. Dat is tevens de reden waarom Mitsubishi lang in groep A heeft meegereden. Het verband tussen de Mitsubishi's in de showroom en de auto's in het rallykampioenschap was daarmee gewaarborgd. Mitsubishi Ralliart Europe Chief Engineer Bernard Lindauer zegt hier over: "Het is tijd voor een nieuwe aanpak. We zijn op een punt beland waar het verschil in regelgeving tussen groep-A en WRC-auto's te groot is om met een standaardauto te overbruggen. De enige manier waarop wij onze prestaties kunnen verbeteren en de auto verder te ontwikkelen, is door over te stappen op WRC-regelgeving".

Mitsubishi

De Mitsubishi Lancer WRC is gebaseerd op de Lancer Cedia sedan zoals die in Japan te koop is. De auto profiteert op diverse onderdelen sterk van de vrijheid die de WRC-regelgeving met zich mee brengt. De ingenieurs van Mitsubishi Ralliart hebben het onderstel, de carrosserie en de gewichtsverdeling aangepast. De auto behoudt echter veel van de huidige Lancer Evo VI waarmee Tommi Makinen het wereldkampioenschap leidt.

Mitsubishi wil 3000 tot 4000 testkilometers maken om helemaal zeker van haar zaak te zijn. "Nieuw uit de doos voldoet de auto uitstekend, maar we moeten realistisch blijven en ons ervan bewust zijn dat we nog een enorme berg werk moeten verzetten", aldus Lindauer. Voor de debuut in San Remo zijn nog zeker vijf testsessies op asfalt en later gravel gepland.

Na het debuut in San Remo zullen zowel Tommi Makinen als Freddy Loix de overige drie rallies van het WRC aantreden in de Lancer Evolution WRC. Dat zijn de Tour de Corse in Frankrijk (19-21 oktober), de rally van Australie (2-4 november) en de laatste ronde in Groot Brittannie (23-25 november).

KwikFit
Stapelvoordeel op Mitsubishi Space StarStapelvoordeel op Mitsubishi Space Star
11 juni 2020
Mitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVsMitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVs
4 juni 2020
Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020
10 maart 2020
Mitsubishi verlengt garantieMitsubishi verlengt garantie
9 maart 2020