23 mei 2017
 

Mitsubishi

SAME bouwt 5-miljoenste motor

Autozine
23 mei 2017 | De Chinese joint venture van Mitsubishi Motors Corporation (MMC), Shenyang Aerospace Mitsubishi Motors Engine Manufacturing Co., Ltd. (SAME), heeft de vijf miljoenste motor gefabriceerd. Daarmee is SAME een van de toonaangevendste motorenfabrieken in China. De cumulatieve productie bedroeg in 2014 nog drie miljoen motoren en in 2016 vier miljoen.
Info

SAME is opgericht in augustus 1997 en een jaar later gestart met de productie. De fabrikant produceert motoren voor Mitsubishi Motors en verschillende Chinese automerken in de sterk groeiende automarkt aldaar.

Mitsubishi

Osamu Masuko, President en CEO van MMC, was aanwezig bij deze feestelijke gebeurtenis en zei: "Mitsubishi Motors is zeer trots op het bereiken van deze mijlpaal. Deze prestatie vertegenwoordigt bovendien een productietoename van 25% ten opzichte van vorig jaar en toont de stevige groei van het personenautosegment. Het geeft ons veel vertrouwen voor de toekomst van SAME en Mitsubishi Motors is verheugd om bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van de Chinese auto-industrie".

In juni 2009 startte SAME met de productie van de zogeheten 4A9-motor. Deze lichtgewicht krachtbron met een kleine cilinderinhoud wordt onder meer toegepast in de Mitsubishi ASX en Lancer en is voorzien van MMC's brandstofbesparende, variabele klepregeling MIVEC (Mitsubishi Innovative Valve Timing Electronic Control).

SAME verkocht 750.000 motoren in 2016 en is gestart met de productie van de 4K2-motor ter vervanging van de 4G6-motor om te voldoen aan de toenemende vraag naar hoogwaardige producten. De fabriek concentreert zich momenteel op het versterken van het productaanbod en het verbeteren van de milieuprestaties om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van de sterk groeiende Chinese automarkt.

Stapelvoordeel op Mitsubishi Space StarStapelvoordeel op Mitsubishi Space Star
11 juni 2020
Mitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVsMitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVs
4 juni 2020
Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020
10 maart 2020
Mitsubishi verlengt garantieMitsubishi verlengt garantie
9 maart 2020